Antena Meniu Search
x

Galerie foto ANM a prelungit avertizările cod galben şi portocaliu de vreme extremă. La munte, rafalele vor lovi cu puterea unui uragan

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit avertizările cod galben şi portocaliu de vreme extremă. Specialiştii anunţă viscol puternic la munte, cu rafale de peste 120...130 km/h. Pentru Bucureşti, în ziua de Crăciun, ANM prognozează temperaturi de 17 grade Celsius.

de Redactia Observator

la 24.12.2023, 10:31

ANM a emis o avertizare cod portocaliu de viscol pentru zona înaltă a Carpaților pentru zilele de Ajun și de Crăciun. Vânt va fi și în Transilvania, Oltenia și Moldova. În Ajunul Crăciunului, între orele 10 și 20 este avertizare de cod portocaliu de viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Astfel, în zona înaltă a Carpaților Meridionali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110...120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.

De asemenea, un cod galben valabil între orele 10 și 22, vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și în nord-vestul Moldovei, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar la munte, rafalele vor depăși 80…90 km/h.

În zonele montane va mai ninge viscolit.

Pe acelaşi subiect

La munte, rafalele vor lovi cu puterea unui uragan

Meteorologii au emis o altă avertizare cod portocaliu de vânt puternic în zona înaltă a Carpaților Orientali pentru ziua de Crăciun. Astfel, ăn a doua parte a nopții de duminică spre luni (24/25 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (25 decembrie, în zona înaltă a Carpaților Orientali (în general la peste 1500 m) vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...130 km/h.

Tot din noaptea de duminică spre luni, vântul va prezenta intensificări local în Transilvania și Maramureș, în nordul Crișanei și în nord-vestul Moldovei, cu viteze în general de 55...65 km/h. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar în zona înaltă de 90…110 km/h. Pe arii restrânse vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului. În nord-vest, precum și în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie (10…20 l/mp), favorizând topirea stratului de zăpadă.

17 grade, de Crăciun, în Capitală

Temperatura maximă crește până aproape de 17 grade, în ziua de Crăciun, în Capitală, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Potrivit ANM, duminică, în Capitală, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35 - 45 km/h. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei, astfel temperatura maximă va fi de 10 - 11 grade, iar cea minimă de 4 - 6 grade. Luni, în ziua de Crăciun, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Temperatura aerului va avea valori cu peste 10 grade mai ridicate decât mediile climatologice, cu o maximă de 16 - 17 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35 - 45 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » ANM a prelungit avertizările cod galben şi portocaliu de vreme extremă. La munte, rafalele vor lovi cu puterea unui uragan