Antena Meniu Search
x

ANM anunță furtuni puternice, în următoarele ore. Ploile, vijeliile şi grindina vor lovi în aproape toată ţara

La această oră, în aproape toată ţara este valabilă o informare meteo de vreme severă. Potrivir ANM, până diseară, la ora 20.00, vor fi ploi, însoțite de vânt și grindină. De sâmbătă, temperaturile vor creşte semnificativ şi vor depăşi 30 de grade Celsius mai ales în sudul şi în estul ţării.

de Redactia Observator

la 30.05.2024 , 08:07

ANM anunță furtuni puternice, în următoarele ore. Ploile, vijeliile şi grindina vor lovi în aproape toată ţara - Shutterstock

Până joi seara, în toată țara este în vigoare o informare meteorologică de ploi, însoțite pe alocuri de vânt și grindină. Informarea emisă de ANM este în vigoare până joi la ora 20.00. 

Va ploua în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-25 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp.

Vremea 30 mai 2024 în ţară

Articolul continuă după reclamă

Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi mai ales pe parcursul zilei vor fi averse şi descărcări electrice în zonele de munte, în Maramureş, Transilvania, local în Crişana, Muntenia, Moldova şi Dobrogea şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni.

Pe acelaşi subiect

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă în general de 15...20 l/mp, iar îndeosebi la munte, în Transilvania şi în zona subcarpatică a Moldovei, Olteniei şi Munteniei izolat peste 40 l/mp. Probabilitatea pentru căderi de grindină va fi mai ridicată în centru şi sudul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificări, în special în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date în centrul şi nordul ţării, iar în rest apropiate de acestea şi vor fi cuprinde în general între 18 şi 27 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse se va forma ceaţă.

Prognoza meteo București

Vremea se va încălzi uşor faţă de zilele precedente, astfel valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va avea înnorări, temporar mai accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi posibile ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă va fi de 25...26 de grade, iar cea minimă de 12...15 grade.

Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Vremea » ANM anunță furtuni puternice, în următoarele ore. Ploile, vijeliile şi grindina vor lovi în aproape toată ţara