Antena Meniu Search
x

Avertizare meteo de furtuni și grindină în 20 de județe, a fost emis Cod Portocaliu

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Portocaliu de vreme rea, valabil pentru 20 de județe din centrul, sudul și nord-estul țării. Sunt așteptate ploi torențiale, fulgere și grindină.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.08.2020, 10:54

  • Avertizare meteorologică de vreme severă
  • Cantitățile de apă vor atinge local 70 l/mp

ANM a emis un Cod Portocaliu de vreme severă, valabil în intervalul 25 august, ora 13:00 – 25 august, ora 23:00. În cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, local în Oltenia și vestul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de peste 70...80 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice.

Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.

Hartă ANM

Alte nouă județe, sub avertizare Cod Galben

Tot până la ora 23:00 este Cod Galben de vreme ea în sud-vestul, sudul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Meteorologii notează că astfel de fenomene se vor semnala și în sud-estul teritoriului, pe arii restrânse, seara și noaptea.

Citește și 

Vreme călduroasă pe final de august. Temperaturile maxime ating 33 de grade Celsius

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Avertizare meteo de furtuni și grindină în 20 de județe, a fost emis Cod Portocaliu