Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de inundații, în trei județe. Hidrologii anunță torenți și viituri rapide

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod portocaliu de inundații, valabilă pentru județele Harghita, Covasna și Brașov.

de Redactia Observator

la 08.07.2019, 09:23

Avertizare hidrologică
Cod portocaliu de inundații - Mediafax Foto / Dani Amariei

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod portocaliu de inundații, valabilă pentru județele Harghita, Covasna și Brașov, până la ora 16:00.

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale cotelor de inundație.

"Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  în bazinul hidrografic al râului: Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Tomești – amonte S.H. Micfalău, Râul Negru – bazin superior, Cormoș, Homorod, județele Harghita, Covasna și Brașov", se arată în mesajul de avertizare publicat pe site-ul Institutului.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic: Homorodul Mic – bazin superior și mijlociu.

God galben de vreme rea, în 7 județe

Șapte județe din centrul țării sunt sub cod galben de inundații, au anunțat meterologii. Luni, până la ora 22:00, vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică local în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Muntenia, unde se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 35 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Cod portocaliu de inundații, în trei județe. Hidrologii anunță torenți și viituri rapide