Antena Meniu Search
x

Avertizări cod galben și portocaliu de ploi, grindină și vijelii în aproape toată țara. În câteva ore, va ploua cât pentru întreaga lună

Administrația Națională de Meteorologie a emis coduri galben și portocaliu de ploi, grindină și vijelii în aproape toată țara, până luni dimineață. Potrivit specialiștilor, în doar câteva ore, va ploua cât pentru întreaga lună.

de Redactia Observator

la 28.05.2022, 11:11

Potrivit meteorologilor, alerta meteo vizează în special ploi abundente.

Cod portocaliu de vreme severă în sudul țării

Interval de valabilitate: 28 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente

Pe acelaşi subiect

În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50...90 l/mp. Vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii (viteze de 75...90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

De asemenea, ANM a emis și două avertizări cod galben de instabilitate atmosferică. Primul este valabil în intervalul 28 mai, ora 12 - 30 mai, ora 10 și afectează sudul, sud-estul și centrul țării, iar al doilea intră în vigoare în 29 mai, la ora 12 și expiră pe 30 mai, la ora 10. Zonele afectate: local în nord (județele Maramureș, Bistrița, zona de munte a județelor Suceava și Neamț)

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sud-estice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55...75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

ANM a emis o prognoză specială pentru București

Din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 mai) vremea va deveni instabilă. Vor fi perioade în care se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55 - 70 km/h) și posibil grindină.

Mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 10 - 20 l/mp și izolat 30 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar duminică va fi de 27 - 28 de grade. Temperatura minimă va fi de 15 - 16 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Avertizări cod galben și portocaliu de ploi, grindină și vijelii în aproape toată țara. În câteva ore, va ploua cât pentru întreaga lună