Antena Meniu Search
x

Toamna a venit mai devreme. Trei sferturi din ţară se află sub avertizări de furtuni şi vijelii

Vremea rea fură startul în calendar şi strică planurile de vacanţă ale celor care se bucurau de ultimele zile de vară.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 25.08.2020, 19:48

Vezi și
  • O ploaie torenţială a schimbat oraşul Craiova în câteva ore.
  • Furtuna puternică a dărâmat copaci peste maşinile parcate.

Vremea rea fură startul în calendar şi strică planurile de vacanţă ale celor care se bucurau de ultimele zile de vară. Trei sferturi din ţară se află sub avertizări de furtuni şi vijelii. Primele efecte se văd deja: la Craiova a turnat cu găleata şi a dat peste cap tot oraşul.

O ploaie torenţială a schimbat oraşul Craiova în câteva ore. Furtuna puternică a dărâmat copaci peste maşinile parcate, iar şovoaiele de apă au inundat străzile.

La Reşiţa, ploaia a făcut victime, după ce o autoutilitară a derapat pe liniile de tramvai şi s-a ciocnit cu un microbuz. Un om a murit iar alţi doi au fost răniţi.

În munţii Făgăraş, la 2.320 de metri altitudine turiştii, vremea s-a schimbat într o clipă iar turiştii au fost nevoiţi să se adăpostească.

In cea mai mare parte a tarii, precipitatiile din urmatoarele ore vor fi abundente, se vor strange cantitati de apa ce vor depasi pe alocuri 60 litri pe mp, cantitati echivalente cat pentru doua saptamani din luna august.

Din cauza ploilor abundente, hidrologii avertizează că vor fi şi râuri care ar putea ieşi din matcă. Este cod galben de inundaţii în special pentru multe râuri din nordul Munteniei şi din Moldova.

Vremea rea nu va ţine mult. Mâine, miercuri, scăpăm de ploi, iar cei care au planuri de vacanţă se vor bucura de câteva zile frumoase de vară. Săptămâna viitoare, însă, pregătim umbrelele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Vremea » Toamna a venit mai devreme. Trei sferturi din ţară se află sub avertizări de furtuni şi vijelii