Antena Meniu Search
x

32 de judeţe lovite de ploi, grindină şi vijelii. Cod galben până joi, la ora 10.00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o atenţionare cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale, valabilă până joi, în 32 judeţe.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.06.2020, 11:03

  • Codul galben vizează aproape toată țara.
  • Meteorologii anunță instabilitate atmosferică în Capitală începând de miercuri pănă vineri.

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabilă de miercuri, de la ora 12.00, până joi, la ora 10.00.

Sunt vizate: Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova.

"În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp", anunță ANM.

Ploi și furtuni în toată țara

Totodată, a intrat în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică, începând de miercuri dimineață și care expiră vineri, la ora 23.00.

"În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...35 l/mp", mai precizează meteorologii.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul săptămânii.

Ploi și vijelii în București

Meteorologii anunță instabilitate atmosferică în Capitală începând de miercuri pănă vineri, urmând sp apară ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii, iar temperaturile vor fi în scădere.

În special din orele serii de miercuri vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea mai ales caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă înregistrate (îndeosebi în intervale scurte de timp) vor depăși 15...20 l/mp.

Temperatura maximă va scădea treptat de la valori de 29...30 de grade miercuri(10 iunie) spre valori în jurul a 26 de grade pe parcursul zilelor de joi (11 iunie) și vineri (12 iunie).

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » 32 de judeţe lovite de ploi, grindină şi vijelii. Cod galben până joi, la ora 10.00