Antena Meniu Search
x

Ploi torențiale, grindină și vijelii în toată țara, până sâmbătă. Cod galben de vreme severă emis de ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în toată țara, valabilă în toată țara până sâmbătă dimineață.

  • Codul galben vizează toată țara.
  • Meteorologii anunță instabilitate atmosferică pănă sâmbătă dimineață.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 1 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 10:00, sunt așteptate ploi puternice și descărcări electrice în toate regiunile.

"Pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp", transmite ANM.

Până la jumătatea săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

Ploi torențiale, posibil vijelii și grindină, în București

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru București, ce a intrat în vigoare joi la ora 10.00 și se termină sâmbătă, la aceeași oră, fiind anunțate ploi torențiale, descărcări electrice și este posibil să apară vijelii și grindină.

Până sâmbătă dimineața vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

"Aceasta se va manifesta pin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină. Cantitățile de apă ce se vor acumula îndeosebi în intervale scurte de timp, vor depăși 15...20 l/mp", conform ANM.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 28 grade Celsius, iar cele minime între 16 și 18 grade Celsius.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Ploi torențiale, grindină și vijelii în toată țara, până sâmbătă. Cod galben de vreme severă emis de ANM