Antena Meniu Search
x

Cod galben de caniculă în patru judeţe şi de furtuni violente în şapte judeţe

Meteorologii au emis două atenționări cod galben, joi dimineața. O atenționare vizează patru județe unde va fi caniculăl și disconfort termic, iar alta, care vizează șapte județe, este de instabilitate atmosferică.

de Redactia Observator

la 12.08.2021, 10:28

În sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade. Este vorba despre județele Mehedinți, Olt, Dolj și Teleorman.

Începând de sâmbătă (14 august) disconfortul termic va fi din nou în creștere în vest și în sud, apoi și în restul țării.

Cod galben de caniculă în patru judeţe şi de furtuni violente în şapte judeţe

Shutterstock

Temperaturi peste 30 de grade în Capitală

Pe acelaşi subiect

Temperaturile vor fi ridicate, joi, în Capitală, iar disconfortul termic va fi accentuat. Potrivit meteorologilor, vremea va fi călduroasă, cu o temperatură maximă de 32 - 33 de grade în Capitală. Disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară, când va crește probabilitatea pentru intensificări ale vântului, vijelie, descărcări electrice și ploi de scurtă durată.

Cod galben de vijelii în şapte judeţe

Până la ora 23.00 este în vigoare și un alt cod galben local în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în nordul Munteniei. Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25 - 40 l/mp. Județele afectate sunt Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brașov, Covasna și Vrancea.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată spre seară în centrul și sudul Munteniei.

Cod galben de caniculă în patru judeţe şi de furtuni violente în şapte judeţe

Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Cod galben de caniculă în patru judeţe şi de furtuni violente în şapte judeţe