Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de caniculă, miercuri şi joi, în Bucureşti şi mai multe judeţe. ANM anunţă căldură toridă şi disconfort termic în toată ţara

Întreaga ţară se va afla, miercuri, sub avertizări de caniculă şi disconfort termic ridicat, temperaturile urmând să ajungă la 37 de grade. În Bucureşti şi 16 judeţe a intrat în vigoare un cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.

de Redactia Observator

la 19.06.2024 , 11:20

ANM a emis o avertizare cod galben privind val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat, valabilă miercuri, în judeţele Satu Mare, Bihor, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Braşov, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Buzău, Covasna, Harghita, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani şi în zona continentală a judeţelor Tulcea şi Constanţa. În nordul Crişanei, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 şi 35 de grade şi local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură/umezeală (ITU) atingând şi depăşind uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Cod portocaliu de caniculă în 16 judeţe şi în Bucureşti

Meteorologii au emis şi cod portocaliu privind val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat, miercuri, în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolt, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman şi în municipiul Bucureşti. ”Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum şi în sudul Crişanei şi sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, au transmis meteorologii. 

Articolul continuă după reclamă
Pe acelaşi subiect

Potrivit ANM, în zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic se va menţine accentuat.

Joi, cod portocaliu de caniculă în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și vestul Munteniei

Un cod portocaliu a fost emis de ANM şi pentru ziua de joi, pentru Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate. Maximele se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat.

"Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade", se arată în avertizarea cod portocaliu valabilă joi. 

Meteorologii transmit că în zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat. De asemenea, ANM a emis o avertizare Cod galben, potrivit căreia valul de căldură va persista în Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Vremea » Cod portocaliu de caniculă, miercuri şi joi, în Bucureşti şi mai multe judeţe. ANM anunţă căldură toridă şi disconfort termic în toată ţara