Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reacţia a doi turişti din Olanda când au ajuns în România. Au crezut că au greşit ţara când au simţit pe propria lor piele cele 39 de grade

Trebuie să ne obişnuim cu zilele de foc. Valul de căldură extremă care a acaparat România se va întinde până săptămâna viitoare, spun meteorologii. De mâine, jumătate de ţară este sub cod portocaliu de caniculă. Temperaturile în timpul zilei se vor aproia de 40 de grade la umbră, iar nopţile vor fi tropicale. Medicii ne atenţionează să evităm pe cât posibil să ieşim din casă după ora prânzului. 

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 20:10

Sudul ţării s-a topit la soare şi astăzi. În plin cod galben de caniculă, betoanele încinse din Capitală au făcut atmosfera sufocantă. 

Au crezut că au greşit ţara 

La ora prânzului, temperatura resimţită era de 39 de grade, cea mai mare din ţară. Aceşti turişti veniţi din Olanda au crezut că au greşit ţara.

Vezi și

"Este intens. Este fierbinte! Este ca în Egipt. Este cu siguranţă o surpriză pentru noi", spune o turistă din Olanda.

Pe acelaşi subiect

"Încerc să nu mă mişc prea tare, ziua. Aştept seara să mai scadă temperaturile, când poţi fi puţin mai activ", a mărturisit şi partenerul ei.

Căldura se intensifică de la o zi la alta în Capitală. Astăzi este cod galben, mâine va fi cod portocaliu, iar joi sunt anunţate până la 39 de grade la umbră în Bucureşti. Asta înseamnă că în plin soare vor fi 45 de grade şi aerul va fi irespirabil pentru că indicele temperatură - umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unitaţi.

În faţa unor astfel de temperaturi, fiecare are metoda sa de a face faţă. "Duşuri cu apă rece sau duşuri în general. Umbră, răcoare. O bere rece dacă eşti în afara programului". "Apă şi îngheţată şi aer condiţionat în birou. Altfel mor de cald. Sunt din Moldova şi în Moldova este mult mai răcoare".

"Nu prea facem faţă cum trebuie. La locul de muncă este foarte cald. Şi afară la fel de cald", se plâng românii

Temperaturile vor creşte şi mai mult 

Codul portocaliu afectează tot sudul şi vestul ţării. Medicii ne recomandă, pe cât posibil, să nu ieşim din case decât dimineaţa. "Pot să apară cefalee, tulburări de vedere, ameţeli. În principal ar trebui să meargă la umbră, să se hidrateze, să ceară ajutor, dacă e nevoie, chiar să sune la 112, să solicite ambulanţa", susţine Ciprian Duţulescu, şef secţie UPU SJU Deva. 

Pentru zilele următoare, când temperaturile cresc de nu se mai opresc, autorităţile din Timişoara au decis amplasarea a patru puncte anticaniculă în oras. La fel şi celalalte zone din ţară aflate sub avertizare de caniculă. Valul de aer cald care sufocă România va persista până săptămâna viitoare, spun meteorologii. Până şi nopţile vor fi fierbinţi.

"Cele mai ridicate valori nocturne vor fi pe litoral şi în dealurile de vest, unde se vor înregistra chiar şi 24, posibil 25 de grade în cursul nopţilor", spune Oana Păduraru, meteorolog.

În toată acestă perioadă, ploi sunt anunţate doar la munte, însă doar de scurtă durată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 34 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unui furt de date?
Observator » Vremea » Reacţia a doi turişti din Olanda când au ajuns în România. Au crezut că au greşit ţara când au simţit pe propria lor piele cele 39 de grade