Vremea

Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Mai 2018! ANM anunţă surprize meteo în cele patru zile ale românilor

Publicat pe 18.04.2018 la 11:33 Actualizat pe 18.04.2018 la 11:36

ANM a anunţat cum va fi vremea în minivicanţa de 1 Mai. Meteorologii nu aduc veşti tocmai bune pentru cei care şi-au făcut planuri să petreacă în aer liber.

Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Mai! ANM anunţă surprize meteo în cele patru zile ale românilor

Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Mai! ANM anunţă surprize meteo în cele patru zile ale românilor

Pixabay

ANM a anunţat cum va fi vremea în minivicanţa de 1 Mai. Meteorologii nu aduc veşti tocmai bune pentru cei care şi-au făcut planuri să petreacă în aer liber.

Administraţia Naţională de Meteorologie spune că, în majoritatea regiunilor, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 24 – 29 aprilie.

Cum va fi vremea de 1 Mai în Muntenia

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 20 de grade, în medie regională, până pe data de 20 aprilie. La finalul primei săptămâni de prognoză va avea loc o încălzire a vremii, ce va determina, pe 22 aprilie, o medie a maximelor diurne de 23 de grade.

În a doua săptămână a intervalului de prognoză, regimul termic diurn va avea uşoare variaţii şi se va concretiza prin valori medii cuprinse, în general, între 20 şi 23 de grade, cu o tendinţă de scădere, spre 18 grade, la finalul intervalului.

Temperaturile minime vor avea mici variaţii pe parcursul celor două săptămâni de prognoză şi se vor situa, în medie, între 6 şi 9 grade, cu cele mai scăzute valori pe 17 şi 21 aprilie şi cele mai ridicate în jurul datei de 26 aprilie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în jurul datei de 18 aprilie şi, din nou, în intervalul 24 – 29 aprilie.

Ploi mai ales între 25 şi 29 aprilie, în Oltenia

Valorile termice diurne vor avea variaţii de la o zi la alta în prima săptămână a intervalului de prognoză, când se vor situa, în general, între 18 şi 21 de grade.

La sfârşitul acestei săptămâni, vremea se va încălzi şi, pe 22 aprilie, se va atinge o medie regională a maximelor diurne de 24 de grade. În cea de a doua săptămână, regimul termic diurn va fi mai constant şi se va caracteriza prin valori medii ale temperaturilor maxime situate, în general, între 20 şi 22 de grade.

Minimele termice vor fi în scădere, de la 11...12 grade la începutul intervalului, până la 6 grade, pe 21 aprilie, apoi vor creşte uşor, iar între 24 şi 29 aprilie vor fi de 8...9 grade, în medie. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe 17 aprilie şi, îndeosebi, pe 18 aprilie, iar în a doua săptămână vor fi ploi mai ales între 25 şi 29 aprilie.

1 Mai aduce temperaturi scăzute în Transilvania

Media valorilor termice diurne va fi în scădere, de la 23 de grade în prima zi a intervalului, până la 16 grade între 18 şi 20 aprilie.

După această dată, va avea loc o încălzire, astfel încât maximele termice vor atinge, în medie, 20 de grade în jurul datei de 24 aprilie, iar ulterior, până la sfârşitul intervalului, vremea se va răci uşor şi treptat, devenind apropiată de normal din punct de vedere termic la finalul celor două săptămâni de prognoză, când se va atinge o medie regională de aproximativ 16...17 grade.

Media temperaturilor minime va fi de 6...8 grade în primele dimineţi, apoi va scădea spre 3 grade pe 21 aprilie, iar ulterior regimul termic nocturn va avea uşoare variaţii şi temperaturile minime se vor situa, în general, între 4 şi 6 grade.

Vor fi ploi, mai ales averse, pe 17 şi 18 aprilie şi, din nou, în intervalul 23 - 29 aprilie. În celelalte zile ale prognozei probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.

Minivacanţă cu ploi în Moldova

La începutul intervalului de prognoză vremea va fi caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi de aproximativ 22 de grade. Ulterior, va avea loc o scădere uşoară şi treptată a regimului termic diurn, astfel încât, între 18 şi 20 aprilie, se va înregistra o medie termică diurnă de 16 grade, apropiată de valoarea normală climatologic.

Apoi temperatura aerului va creşte din nou, spre valori medii de 18...21 de grade, cu o uşoară tendinţă de scădere spre finalul celor două săptămâni de prognoză.

Media temperaturilor minime se va situa între 7 şi 9 grade în primele dimineţi, apoi, pe 21 aprilie, va scădea spre 6 grade, iar în intervalul 22 – 29 aprilie media valorilor termice nocturne se va încadra, în general, între 6 şi 8 grade.

Vor fi ploi, în general slabe cantitativ, la nivel local, între 17 şi 20 aprilie, iar ulterior, în a doua săptămână a intervalului de prognoză, probabilitatea de ploaie va fi în creştere, cu precădere între 24 şi 29 aprilie.

Vremea schimbătoare şi în Dobrogea

Între 14 şi 21 aprilie vremea va fi normală din punct de vedere termic, iar temperaturile maxime se vor situa, în medie regională, între 14 şi 17 grade.

Pe 22 aprilie vremea se va încălzi şi se va atinge o maximă termică de aproximativ 20 de grade, iar în intervalul 23 – 29 aprilie regimul termic diurn se va menţine constant şi va fi caracterizat de o valoare medie de aproximativ 17 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, temperaturile minime se vor situa, în general, între 8 şi 10 grade, cu cele mai scăzute valori medii în jurul datei de 17 aprilie şi cele mai ridicate pe 27 aprilie. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe 19 şi 20 aprilie, dar şi în cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză vor fi ploi la nivel local, cu precădere între 25 şi 29 aprilie.

Vreme caldă în Banat

În primele zile ale intervalului, valorile termice vor scădea uşor şi treptat, de la o medie regională a temperaturilor maxime de 22...23 de grade la început, până la aproximativ 19 grade, pe data de 19 aprilie. Apoi, vremea se va încălzi din nou, astfel încât, pe 24 aprilie, se vor atinge iarăşi valori maxime de 23 de grade, în medie.

În ultimele zile ale prognozei temperatura aerului va fi în scădere, spre o valoare medie a maximelor diurne de 18 grade la sfârşitul intervalului.

Regimul termic nocturn va avea o evoluţie similară, minimele fiind în scădere în prima parte a intervalului, de la 14 grade la început, până la 6...7 grade pe 21 aprilie, apoi vor creşte din nou şi se vor situa, în general, între 8 şi 10 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată pe 17 şi 18 aprilie şi, din nou, după data de 23 aprilie.

Ploi în Crişana

Valorile termice maxime diurne vor scădea la începutul intervalului, de la 24 de grade în prima zi până la 19 grade în intervalul 18 – 20 aprilie. Ulterior, va avea loc un proces de încălzire, care va determina o medie regională a temperaturilor maxime de aproximativ 22 de grade în jurul datei de 24 aprilie. În cea de a doua săptămână de prognoză, vremea se va răci uşor şi treptat, astfel încât, la finalul intervalului de prognoză, va deveni apropiată de normal din punct de vedere termic, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de temperaturi în scădere în prima parte a intervalului, de la 12 grade la început, până la aproximativ 5 grade pe 21 aprilie. Între 22 şi 29 aprilie minimele termice nu vor avea variaţii importante şi se vor situa, în general, între 7 şi 9 grade. Vor fi averse pe 17 şi 18 aprilie, iar ulterior probabilitatea de ploaie va creşte după data de 23 aprilie şi se va menţine ridicată până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Precipitaţii în Maramureş

Vremea caldă de la începutul intervalului se va răci uşor şi treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 24 de grade în prima zi, până la 18 grade în intervalul 18 – 20 aprilie. Ulterior, în intervalul 21 – 25 aprilie, regimul termic diurn va marca o uşoară creştere, iar valorile maxime se vor situa, în medie, între 19 şi 21 de grade.

În ultimele zile ale prognozei, o nouă scădere de temperatură va determina valori de 16...17 grade, apropiate de normele perioadei.

Temperaturile minime, de 10...11 grade în primele nopţi, vor scădea spre 4...6 grade între 19 şi 21 aprilie, apoi vor creşte uşor şi, până la finalul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, vor fi cuprinse, în general, între 6 şi 8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor pe arii relativ extinse va fi mai mare pe 17 şi 18 aprilie, apoi, din nou, între 23 şi 29 aprilie.

Vreme rece la munte

Vremea va fi caldă la începutul intervalului, când se vor înregistra maxime termice de 14 grade, în medie, apoi se va răci uşor, astfel încât, între 18 şi 20 aprilie, vor fi valori medii diurne de 8...9 grade, apropiate de normele perioadei. Ulterior, valorile termice diurne vor creşte din nou şi, începând cu data de 21 aprilie şi până spre sfârşitul intervalului de prognoză, se vor situa între 10 şi 12 grade, cu o uşoară tendinţă de scădere, spre 8 grade, în ultimele zile.

Temperaturile minime vor fi de 5...6 grade la începutul intervalului, iar între 19 şi 21 aprilie vor scădea spre 0 grade, în medie. În intervalul 22 – 29 aprilie regimul termic nocturn va fi relativ constant şi se va caracteriza prin valori medii de 2...3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă la începutul şi la mijlocul intervalului de prognoză, dar va creşte între 17 şi 19 aprilie, precum şi între 23 şi 29 aprilie.

În articolul

Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Mai 2018! ANM anunţă surprize meteo în cele patru zile ale românilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Citește și

Accident mortal pe autostradă în Bulgaria. Un TIR a distrus mai multe mașini și a luat focpe observatornews.ro
Un copil s-a ales cu arsuri pe 70% din corp, după ce s-a urcat pe un vagon de trenpe observatornews.ro
O nouă țară europeană intră, din nou, în carantină! Peste 300.000 de oameni sunt afectați. În Italia se pregătesc restricții noipe a1.ro
🔥🔥🔥 Atenție, conținut nerecomandat cardiacilor! Daniela Crudu şi sora ei, show incendiar la plajă | VIDEOpe a1.ro
Familii disperate la Spitalul de Urgență Craiova: „Ne-aţi băgat mama în sac şi ziceţi că are COVID, nemernicilor!“pe spynews.ro
Caz șocant la malul mării. Cadavrele a doi tineri au fost găsite într-o valiză. Cine sunt victimele și ce vârstă aveaupe spynews.ro
Declaraţie total neaşteptată făcută de Anamaria Prodan după ce l-a lovit cu pumnul în faţă pe Dan Alexa. "E sufletul meu"pe antenasport.ro
Cristian Borcea a confirmat că a câştigat 70 de milioane de euro, în cei peste 4 ani cât a stat la închisoare: "Am făcut banii ăştia"pe antenasport.ro
15 Dayspe antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batmanpe tvhappy.ro
Cum arată femeia care mănâncă 51 de banane pe zi. ”Nu-mi limitez caloriile! Trebuie să mănânci mult ca să...”pe antena3.ro
De ce a crescut numărul de COVID şi cât mai durează acest vârf. Ce spune dr. Molnar Geza despre revenirea la starea de urgenţăpe antena3.ro
5 destinatii de vacanta din Romania unde poti merge cu cortulpe cars.ro
Cine este soțul Oanei Roman. Are o nouă meserie. Unii s-ar rușina să facă astape playtech.ro
Horoscop săptămânal, 13 - 19 iulie. Vărsătorii învață să se bucure de lucrurile măruntepe jurnalul.ro
Ce se întâmplă cu pensiile? Cîțu, anunț importantpe jurnalul.ro