Antena Meniu Search
x

Video De la tricou, la hanorac şi geacă. Meteorologii anunţă temperaturi cu 10-15 grade mai mici în toată ţara, în următoarele zile

A fost ultima zi de vară cu temperaturi caniculare, 35 de grade în sudul ţării. Puţinii turişti care sunt la mare au avut parte de o zi însorită, de apă caldă şi o plajă întreagă doar pentru ei. Distracţia mai durează puţin. Dacă astăzi s-a făcut baie în mare, în weekend la munte se pot face oameni de zăpadă. Un val de aer rece se întinde deja peste toată ţara şi aduce temperaturi cu 10-15 grade mai mici. 

de Redactia Observator

la 15.09.2022, 19:37

Vezi și

15 septembrie a venit cu tempraturi ca-n luna lui cuptor la mare. La Constanţa, turiştii s-au bucurat de soare, o briză plăcută, mult spaţiu pe plajă şi de o apă din care n-ar mai fi ieşit.

Turist: Am plecat destul de îmbrăcaţi, dar e super ok. Căldura nu este obşinuită pentru vremea asta.

Turist:  Chiar şi apa a fost bună de baie

Turist:  Este o zi deosebită, numai bună de bălăceală. Vine toamna, sunt ultimele ore.

Pe acelaşi subiect

Astăzi, în staţiunile din sudul litoralului sunt resimţite temperaturi de 32-33 de grade Celsius, la umbră. Pe plajă, se resimt chiar şi cu patru grade mai mult. În doar trei zile, în schimb, vremea schimbă foaia şi vom avea nevoie de hanorac sau geacă pentru că temperaturile vor scădea şi cu 10 grade Celsius. 

Meteorologii anunţă ploi şi temperaturi chiar şi cu 15 grade mai mici

Şi în Capitală a fost o zi de vară, cel mai probabil ultima cu temperaturi în pragul caniculei. 15 septembrie a adus in zona Capitalei temperaturi demne de 15 iulie! Până la 34 de grade Celsius au indicat termometrele, la fel ca într-o zi de vară. Puseul de căldură va dispărea rapid, astfel că duminică nu vor fi mai mult de 22.23 de grade Celsius în Bucureşti, o valoare uşor mai mică faţă de cea normală pentru mijlocul lunii septembrie. În plus, va ploua din când în când şi va bate vântul.

Vremea schimbă foaia în toată ţara. În doar câteva zile, luna lui Răpciune îşi intră în dreputuri. Împachetăm garderoba de vară şi scoatem de la naftalină umbrelele şi cizmele de cauciuc. La multe, vor cădea primii fulgi de nea

Simona Căpşună, meteorolog: Până la finalul săptămânii, masa de aer de origine africană din aceste zile va fi înlocuită cu una mult mare rece care provin din nordul Europei. Prin urmare, vremea se va răci rapid, iar în mai puţin de 72 de ore, temperaturile vor scădea chiar şi cu 10 grade Celsius, de exemplu în sud-estul ţării. Ploile vor traversa majoritatea regiunilor, iar la altitudini mari se vor transfroma în lapoviţă şi ninsoare pentru că vor fi temperaturi de îngheţ.

Furtunile au intrat deja în ţară şi avansează de la o oră la alta în Ardeal. Până mâine la prânz sunt în vigoare avertizări cod portocaliu şi galben de ploi abundente, vânt şi vijelii pentru jumătate din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » De la tricou, la hanorac şi geacă. Meteorologii anunţă temperaturi cu 10-15 grade mai mici în toată ţara, în următoarele zile