Meniu LIVE
Search
x

Val de aer cald saharian în România. Urmează două zile cu temperaturi de foc, de peste 35 de grade Celsius

Joi și vineri, vremea va continua sã se încãlzeascã semnificativ în regiunile sudice, unde va deveni cãlduroasã, izolat canicularã în Lunca Dunãrii.️ Astfel, regimul termic va fi mai ridicat cu 8 - 10 grade față de normalul perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei. 

De Oscar Stanciu la 15.09.2022, 11:03

Temperaturi în prag de caniculă prognozează meteorologii pentru astăzi și mâine.

Aer tropical în România, la mijloc de septembrie

Un val de căldura din Sahara va acoperi ţara noastră, în Lunca Dunării, înregistrându-se chiar şi 34, posibil 35 de grade Celsius. O dată cu aerul tropical, peste țara noastra vom avea și un transport de praf saharian. Acest praf saharian nu va pune probleme, doar că pe parcursul zilelor de joi şi vineri vom vedea de un răsărit şi apus "roşiatic".

Nu sunt excluse nici furtunile violente şi ploile însemnate cantitativ. De asemenea, în vest și centru, unde aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, vorbim şi de intensificări ale vântului cu viteze de peste 60-80 de kilometri pe oră. Spre final de săptămână temperaturile vor scãdea în toate regiunile, iar vremea va fi în general instabilã. Vor fi averse şi descãrcãri electrice în vest, nord, centru şi pe arii mai restrânse în rest. Cantitãţile de apã vor fi  însemnate şi izolat condiţii de grindinã.

Pe acelaşi subiect

Temperaturi maxime prognozate pentru joi, 15 septembrie

35 grade Giurgiu

35 grade Călărași 

34 grade București

33 grade Craiova

32 grade Ploiesti

30 grade Constanța.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Val de aer cald saharian în România. Urmează două zile cu temperaturi de foc, de peste 35 de grade Celsius