Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto Vremea de mâine 3 iunie 2023. Se răcorește în toată țara: schimbări de temperatură

Vremea de mâine în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 3 iunie 2023.

De Redactia Observator la 02.06.2023, 15:30

Vremea se va răcori în toate regiunile. În sud-vest şi local în centru, sud şi sud-est, gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat şi, cu precădere în a doua parte a zilei şi noaptea, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 40...50 l/mp, îndeosebi în Oltenia, nord-vestul Munteniei şi în zona Carpaţilor Meridionali.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Vântul va avea intensificări locale, ziua, în regiunile estice, sud-estice, în extremitatea de vest şi la munte, dar izolat, de scurtă durată, şi în restul zonelor, asociate averselor (viteze în general de 40...60 km/h), iar noaptea în special pe litoral şi în sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 27 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali până spre 1...2 grade, dar şi mai ridicate pe litoral până spre 18 grade. Spre dimineaţă, izolat, îndeosebi în regiunile vestice se va forma ceaţă.

Prognoza meteo 3 iunie 2023 București

Pe acelaşi subiect

Vremea se va răcori şi va fi uşor instabilă. Temporar cerul va avea înnorări,  iar după orele amiezii va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei când va atinge viteze în general de 40...50 km/h. Temperatura maximă va fi de 25...27 de grade, iar cea minimă va fi de 12...14 grade.

Cum va fi vremea de mâine la munte și pe litoral

Vremea la munte: Vremea se va răcori. Cu precădere după-amiaza şi seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat grindină în Carpaţii Meridionali, local în Carpaţii Occidentali şi izolat în rest. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 40...50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale în Carpaţii Orientali, dar izolat, de scurtă durată, şi în rest, asociate averselor.

Vremea pe litoral: Vremea va fi normală termic şi va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special ziua, când vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, în intesificare treptată din timpul după-amiezii, dar şi asociate averselor. Temperaturile maxime, mai scăzute faţă de ziua precedentă, vor fi de 22...23 de grade,  iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 18 grade. Temperatura apei mării se va încadra între 20 şi 23 de grade.

Cum va fi vremea în Europa

În Peninsula Iberică, sudul Franţei, Italia, Elveţia, Austria şi în Peninsula Balcanică, vremea va fi în general instabilă şi, mai ales în a doua parte a zilei, se vor dezvolta nori convectivi ce vor determina local averse şi oraje; ploile vor fi pe alocuri torenţiale, iar pe suprafeţe restrânse va cădea grindină. Înnorări şi ploi persistente vor fi în estul continentului, iar în rest va predomina vremea frumoasă. Regimul termic, comparabil cu cel de vineri, va fi plăcut în mare parte a Europei, cu maxime în general de peste 20 de grade, dar nu mai mult de 30...31 de grade, însă în nord-est va fi în continuare vreme rece. Vântul va fi mai intens în partea central-estică a continentului, local în Peninsula Scandinavică, dar pe arii restrânse şi de scurtă durată, asociate averselor, şi în ţările din sudul Europei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea de mâine 3 iunie 2023. Se răcorește în toată țara: schimbări de temperatură