Antena Meniu Search
x

Video Furtuna Karlotta a adus coduri portocalii şi galbene în 13 judeţe din România: drumuri blocate de nămeţi şi case inundate

Furtuna Karlotta, care a făcut ravagii în vestul Europei, a adus ninsori şi ploi abundente şi în ţara noastră. Meteorologii au emis avertizări cod portocaliu şi galben în 13 judeţe. În Hunedoara, mai multe case au fost inundate, iar oamenii au fost scoşi pe braţe dintre ape de pompieri. Iar drumul spre staţiunea Voineasa a fost închis din cauza zăpezii de jumătate de metru.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 13.02.2024, 19:36

Vezi și

Drumarii şi-au croit cu greu cale printre troienele care au închis câteva ore o bucată din drumul care duce spre staţiunea Voineasa. Câţiva kilometri mai sus, acelaşi utilaj a rămas blocat într-o curbă. Este atât de multă zăpadă încât pe drumul Naţional ce duce spre Voineasa nici măcar utilajele de deszăpezire nu mai pot înainta. Aproape 30 de centimetri măsoară stratul de zăpadă depus doar în ultimele ore.

Meteorologii spun că ploile se opresc joi

Maşinile încolonate spre staţiune au făcut cale întoarsă. Probleme au fost pe acelaşi drum naţional 7A şi în judeţul Vâlcea. Ninge de mai bine de 12 ore neîntrerut în zona de munte a judeţului Vâlcea, încât, acum, în decor zăpada ajunge şi la o jumătate de metru. Până mâine dimineaţă, zona de munte a judeţelor Hunedoara, Alba şi Sibiu este sub avertizare de ninsori puternice. În vestul şi sud-vestul Transilvaniei plouă torenţial.

Porţiuni întregi din Autostrada Sibiu-Deva au fost acoperite de ape iar şoferii au rămas blocaţi. În localitatea Orăştie, şapte persoane, printre care şi un minor, au fost evacuate de pompieri, după ce râul a crescut cu aprope 50 de cm peste limita normală şi a ieşit din matcă. Tot din cauza precipitaţiilor abundente, în judeţul Alba au avut loc alunecări de teren, aproape de două case.

Meteorologii spun că ploile se opresc joi. Temperaturile vor continua să fie mai mari faţă de cele normale pentru această perioadă, cu valori de peste 10 grade. În staţiunile de la munte va fi suficient de rece pentru ca administratorii domeniilor schiabile să poată utiliza tunurile de zăpadă pentru întreţinerea pârtiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Furtuna Karlotta a adus coduri portocalii şi galbene în 13 judeţe din România: drumuri blocate de nămeţi şi case inundate