Antena Meniu Search
x

Furtunile s-au dezlănţuit la început de săptămână. Imagini dramatice cu localităţi inundate în România

Probleme mari cu inundaţiile, în multe regiuni ale ţării. De mai bine de 24 de ore, plouă non-stop în mai multe judeţe ale ţării. Cel mai grav este că există localităţi afectate de viituri pentru a doua oară în decurs de câteva zile.

Vezi și

Probleme mari cu inundaţiile, în multe regiuni ale ţării. De mai bine de 24 de ore, plouă non-stop în mai multe judeţe ale ţării. Cel mai grav este că există localităţi afectate de viituri pentru a doua oară în decurs de câteva zile. Oamenii nu mai ştiu ce să facă. Abia reuşiseră să-şi cureţe casele şi curţile, iar acum vor fi nevoiţi să o ia de la capăt.

A fost prăpăd în localitatea Şona, judeţul Alba. Zece minute de ploaie torenţială au fost de ajuns... Şuvoaiele de apă şi noroi au acoperit curţile oamenilor. 14 oameni au fost evacuaţi din calea apelor. 

Şi în judeţul Sibiu, ploile abundente au provocat pagube mari.  Probleme au fost şi pe DN7, pe Valea Oltului, unde o porţiune de şosea a fost blocată de aluviunile căzute de pe versanţi.

Cel mai grav a fost în Ocna Sibiului, acolo unde pârăul a ieşit din matcă şi a măturat totul în cale. Astfel, pompierii şi jandarmi au ridicat un dig mobil de 200 de metri pentru a opri inundaţiile. Şi în Apoldu de Sus, 20 de gospodării au fost grav afectate de ploile din ultimele zile. 

La exact o săptămână de când şi-au văzut gospodăriile măturate de viitură, localnicii din Vânători, Mureş, au fost loviţi din nou de apele revărsate ale râului Valea Cărbunarilor.

A plouat mult şi în Oradea. Străzile, intersecţiile, podurile au fost acoperite de ape. 

Pompierii au intervenit şi la Medgidia, în judeţul Constanţa, unde mai multe case şi subsoluri de blocuri au fost inundate. Cod portocaliu pentru 18 judeţe rămâne valabil până marţi seara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Furtunile s-au dezlănţuit la început de săptămână. Imagini dramatice cu localităţi inundate în România