Antena Meniu Search
x

Video Iarna se întoarce brusc în România. Temperaturi mai mici cu 15 grade Celsius vineri, faţă de joi

După ce zilele acestea am avut temperaturi de primăvară, de vineri vremea se va răci brusc. Vom avea mai puţine grade decât ar fi normal la această dată. Nu este un fenomen care nu s-a mai întâmplat, doar că genul acesta de schimbări de temperatură sunt mai degrabă specifice lunii martie, nu lui februarie. 

de Redactia Observator

la 10.02.2021, 13:43

Vezi și
  • O răcire accentuată a vremii este așteptată de joi seară.
  • Vor fi diferenţe termice extrem de mari, de peste 20 de grade Celsius, în mai puţin de 24 de ore.

Cât va ţine episodul de ger, dacă apar şi ninsorile în peisaj, dar şi cât de mult vor scădea temperaturile, ne lămureşte chiar acum, în direct din platoul nostru, Gabriela Băncilă, director meteorologie operaţională al Adminitraţiei Naţionale de Meteorologie.

"Schimbările vor surveni încă din cursul nopţii ce urmează, în partea de vest a ţării. Şi asta pentru că masa de aer rece pătrunde prin regiunile nord-vestice.

Acolo, temperaturile dimineaţa vor fi negative, iar precipitaţiile sub formă de ploaie se vor transforma foarte repede în lapoviţă şi ninsoare şi este posibil să asistăm la formarea poleiului.

Administraţia Naţională de Meteorologie pregăteşte o actualizare a informaţiilor meteorologice, este foarte probabil să vorbimb şi despre un cod galben de polei la primul impact al masei de aer rece", a declarat Gabriela Băncilă la Observator.

Interviul integral îl puteţi urmări în materialul video ataşat.

Citește și:

Vremea 10 – 15 februarie 2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sudice și sud-estice, dar și mai coborâte în extremitatea de nord-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Prognoza meteo 15 – 22 februarie 2021

Temperaturile medii ale aerului se vor situa sub cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în nord-est.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile nordice.

Vremea 22 februarie – 1 martie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori sub cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 1 – 8 martie 2021

Valorile termice se vor situa sub cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Vremea » Iarna se întoarce brusc în România. Temperaturi mai mici cu 15 grade Celsius vineri, faţă de joi