Antena Meniu Search
x

Întreaga țară, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă. Temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius la umbră

De astăzi intră în vigoare un cod portocaliu de caniculă în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei aşa că trebuie să avem grijă cum când ne expunem la soare. Tot luni, restul țării va fi sub avertizare cod galben de căldură.

de Redactia Observator

la 17.07.2023, 08:19

Pentru luni, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de caniculă în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade. Codul portocaliu este valabil în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița și Călărași.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de caniculă

meteoromania.ro

Aici, valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37-39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade. Tot luni, restul țării va fi sub avertizare cod galben de caniculă.

Pe acelaşi subiect

Furtuni și vijelii după caniculă

La ora 7, în această dimineață, temperatura în Capitală era de 22 de grade Celsius, însă, în doar câteva are, valoarea se va dubla. Ne așteptăm la temperaturi maxime în jurul orei 15, atunci când valorile vor atinge aproximativ 40 de grade Celsius la umbră și 50 de grade Celsius la soare.

Așadar, evitați pe cât de mult posibil, să ieșiți din casă, cel puțin până la ora 17.00. Dacă, totuși, ieșiți, nu uitați să aveți la voi o pălărie, apă  și să purtați haine de culori deschise. Evitați consumul excesiv de alcool și cafea în această perioadă și încercați să beți câte un pahar cu apă, la un interval de 15 - 20 de minute. După caniculă, zilele următoare ne așteptăm la furtuni și vijelii, care vor fi, pe alocuri, extrem de violente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Întreaga țară, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă. Temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius la umbră