Antena Meniu Search
x

Video Furtunile au smuls acoperişuri şi nu au mai lăsat nimic în cale. Oamenii şi-au văzut agoniseala de-o viaţă distrusă: "Casă nouă, nici nu are întrerupătoare puse"

Vremea extremă a făcut prăpăd în ţară. Furtuna a smuls acoperişuri, copaci şi tot ce a întâlnit în cale. Fulgerele au făcut o nouă victimă, iar gheaţa căzută din cer a distrus maşini şi grădini. Grindina de mărimea oului de găină a înspăimântat localnicii, iar, de teama vijeliilor, mai mulţi oameni s-au baricadat într-o benzinărie. 

de Redactia Observator

la 14.07.2023, 19:53

Vezi și

În Gorj, oamenii au luptat la propriu cu furia naturii. S-au baricadat în benzinării din calea urgiei. "S-au spart geamuri, s-au rupt nişte stâlpi. Aşa ceva, am vorbit cu oameni mai în vârstă, nu a existat", a declarat Nicolae Dobrescu, primarul din Ciuperceni. Vântul a pus la pământ peste 50 de copaci pe Drumul Naţional 67 din judeţ. 

Vâlcea a fost sub cod de vreme extremă. Vântul a suflat cu putere, cât pe ce să scoată copacii din rădăcini, iar grindina a distrus tot ce i-a stat în cale. "Mamă, dar sunt mari. Uite, unele cât oul de găină!", spune o femeie

Bucăţile uriaşe de gheaţă au avariat serios maşinile oamenilor. Cei care nu au CASCO, trebuie acum să bage mâna adânc în buzunar pentru a le repara. 

Covor de gheaţă pe Transalpina. Prăpăd şi în Banat

Pe acelaşi subiect

Redeschisă în urmă cu o lună, Transalpina a fost acoperită din nou de alb. Covorul de gheaţă de pe şosea a pus la mare încercare şoferii. În timpul furtunii din Masivul Parâng, un bărbat a fost lovit de trăsnet. Salvamontiştii au ajuns la timp şi l-au predat medicilor de pe ambulanţă cu semne vitale. Este acum în stare gravă, la spitalul din Craiova. 

Vântul a făcut prăpăd şi în Banat. La Moraviţa, în Timiş, bucăţi de ţiglă de pe biserica catolică au fost smulse, iar o bucată uriaşă din acoperişul unui foişor a fost doborâtă de vijelie. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

"Nu pot să zic că a durat mai mult de două minute, dar a fost ceva groaznic. Chiar am fost afară prins în momentul acela şi, pur şi simplu, m-am pierdut", a declarat Răzvan Brăzdău, primarul din Moraviţa. "A fost rău de tot, doamnă. Mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat", povesteşte un bărbat. "Am tras-o pe marginea drumului. Chiar am fost mutat, întors invers cu maşina", adaugă un şofer

Natura, dezlănţuită în Cluj. Acoperişuri smulse în Satu Mare

În Cluj, la Gherla, o cameră de supraveghere a surprins natura dezlănţuită. Potop a fost şi în Satu Mare. Vântul puternic a smuls acoperişurile blocurilor şi a pus la pământ copacii şi stâlpii de iluminat. Mai multe maşini au fost avariate.

"Acoperişul, aici, la al doilea bloc, l-a luat şi l-a trecut peste bloc", povesteşte o femeie. Ploaia torenţială a transformat în site acoperişul mai multor magazine dintr-un complex comercial din oraş. 

Furtună puternică a fost şi în localitatea Moara, din Suceava: "Ferească Dumnezeu! Uite cum s-a rupt copacul în două secunde", spune o femeie. Un acoperiş a fost purtat de vânt ca o coajă de nucă zeci de metri şi s-a izbit violent de o casă aflată în construcţie: "Casă nouă, nici nu are întrerupătoare puse. Ţiplă! Uite aici. Uite aici. Pe aici, dragilor, a venit acoperişul de acolo".

Furtuna a lovit azi-noapte şi la Şiviţa în Galaţi. Acoperişul şcolii din oraş a fost luat de vânt, iar mai mulţi copaci şi stâlpi de iluminat au fost puşi la pâmânt. "Norii erau până la pământ aproape, am zis că e potop", spune un bărbat. Anexa şcolii a fost reabilitată în 2009, iar acum va trebui refăcută complet. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Furtunile au smuls acoperişuri şi nu au mai lăsat nimic în cale. Oamenii şi-au văzut agoniseala de-o viaţă distrusă: "Casă nouă, nici nu are întrerupătoare puse"