Antena Meniu Search
x

Inundaţiile au lovit mai multe judeţe. Meteorologii au un avertisment pentru toată luna iulie

Trei judeţe din România au fost marţi sub cod roşu de inundaţii. În oraşul Băbeni din Vâlcea a fost stare de alertă. Peste o sută de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească casele, după ce râul Bistriţa a ieşit din albie.

Vezi și

Trei judeţe din România au fost marţi sub cod roşu de inundaţii. În oraşul Băbeni din Vâlcea a fost stare de alertă. Peste o sută de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească casele, după ce râul Bistriţa a ieşit din albie. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor în zonă. Situaţii critice au fost semnalate şi în Argeş sau în Sibiu, unde râurile au depăşit cotele istorice.

13 judeţe din Oltenia şi Muntenia şi Transilvania au fost şase ore sub cod portocaliu de ploi abundente. În următoarele 24 de ore, ploile vor lua o pauză.

"Odată cu intrarea în noapte, vremea se va ameliora, ploile se vor restrânge către zona Moldovei si Carpaţii Orientali", spune meteorologul Mihai Timu, de la ANM.

Însă meteorologii nu au veşti bune. Cei de la ANM anunţă episoade cu ploi pentru toată luna iulie.

Marţi, au fost probleme mari în mai multe judeţe. La Băbeni, în Vâlcea, fiecare cod de inundaţii îi alungă pe oameni din case. Râul Bistriţa iese din albie, un pârâu din apropiere rupe digurile şi îşi sapă drum pe străzile oraşului. Oamenii care au refuzat să fugă din calea apelor, au fost scoşi din case cu jandarmii. 

În timp ce oamenii îşi urcă în remorcile tractoarelor copiii, hainele şi animalele, autorităţile vorbesc despre... proiecte. 

Tot în Vâlcea, dar în comuna Alunu, casele au fost inundate, pentru al doilea an la rând, de râul Olteţ. Lucrările de îndiguire începute în 2017, după ce o haldă de steril a alunecat spre sat, au fost abandonate. 

A fost emis cod roşu de inundaţii în Gorj, Vâlcea şi Argeş. În aceste judeţe au căzut şi 60 de litri de apă pe metrul pătrat, în doar 24 de ore. 

Râul Cibin a depăşit cota istorică, la intrarea în Sibiu. Pompieri din patru judeţe ridică diguri din saci de nisip, în calea apelor. Oamenii sunt pregătiţi pentru ce este mai rău.  

Cod portocaliu pe perioade scurte de timp a fost emis marţi şi în Constanţa, Ialomiţa şi Brăila. Pe străzile din Cernavodă, şuvoiaiele au lovit cu o viteză incredibilă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Inundaţiile au lovit mai multe judeţe. Meteorologii au un avertisment pentru toată luna iulie