Antena Meniu Search
x

Vremea 20 septembrie - 3 octombrie 2021. Se răcește în toată țara, apar primele ninsori la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 20 septembrie - 3 octombrie 2021. Potrivit specialiștilor, vremea se răcește în următoarele patru zile, urmând ca temperaturile să crescă din nou în weekend.

De Veronica Micu la 20.09.2021, 12:53
Vremea 20 septembrie - 3 octombrie 2021. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Prognoza ANM pe două săptămâni arată o răcire accentuată până joi, din cauza unei mase de aer maritim arctic care va coborî din nordul Europei. Astfel, vremea va fi rãcoroasã în majoritatea zonelor ţării. "Va fi chiar friguroasă pentru aceastã datã, în special în nordul, centrul şi estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 19 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia. Valorile minime se vor situa între 0 şi 12 grade Celsius, cu cele mai scãzute temperaturi în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumã. Temporar cerul va fi noros şi pe alocuri va ploua slab în regiunile vestice, nordice, centrale şi estice", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

În zonele montane, la altitudini mari, apar primele ninsori. 

Temperaturile ar urma să crească din nou, la sfârșitul primei săptămâni de prognoză. Maximele vor ajunge la 25...27 grade Celsius în sud, sud-vest, sud-est.

Vremea în Banat

Pe acelaşi subiect

Vremea se va răci până în dimineața zilei de 23 septembrie și va deveni rece pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 14 și 18 grade, iar a minimelor între 5 și 9 grade. Va urma o încălzire treptată, ce va culmina în jurul datei de 28 septembrie, când media maximelor termice va fi de 23...25 de grade, iar a minimelor de 10...12 grade. În ultimele zile ale intervalului tendința va fi de răcorire ușoară. Perioade cu ploaie vor fi relativ puține, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului și după data de 28 septembrie.

Prognoza meteo în Crișana

Între 20 şi 23 septembrie, vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 13 și 17 grade și a minimelor între 4 și 7 grade. Va urma o încălzire semnificativă, până în jurul datei de 28 septembrie, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade, iar a minimelor va fi de 9...11 grade. În ultimele zile de prognoză tendința vremii va fi de ușoară răcorire. Vor fi intervale cu ploaie, cel mai probabil în jurul datelor de 20 și de 22 septembrie, precum și după data de 28 septembrie.

Vremea în Transilvania

Tendința de răcire a vremii se va menține până în jurul datei de 22 septembrie, când maximele termice vor fi în medie în jurul a 12 grade, iar media minimelor de 2...4 grade. Va urma o perioadă de încălzire, cu aproximativ 10 grade la valorile maxime și 5 grade la cele minime, până în data de 28 septembrie, apoi se va răcori ușor. Vor fi câteva intervale de timp cu ploaie, probabilitatea mai mare de apariție fiind în zilele de 20, 22, 24 septembrie, precum și după data de 27 septembrie.

Prognoza meteo Maramureș

Vremea va fi rece până în dimineața zilei de 24 septembrie și se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 12 și 15 grade, iar a minimelor între 3 și 6 grade. Până spre mijlocul celei de a doua săptămâni valorile termice maxime vor crește cu aproximativ 8 grade, iar minimele cu 5...6 grade. În zilele care vor urma va fi posibilă o ușoară răcorire. Vor fi intervale cu ploaie, cel mai probabil în zilele de 22, 24 septembrie și începând cu data de 28 septembrie.

Vremea în Moldova

Media temperaturilor maxime va scădea până în data de 22 septembrie, când se va situa în jurul valorii de 13 grade, apoi va crește, astfel că la sfârșitul primei săptămâni și în primele zile ale celei de a doua săptămâni va atinge 20...21 de grade. În ultimele zile de prognoză va începe să scadă ușor și treptat. Media minimelor termice va coborî de la 8 grade în prima dimineață, până spre 5 grade în dimineața zilei de 24 septembrie. Ulterior va crește, astfel că în intervalul 25-29 septembrie va avea valori între 9 și 11 grade. Tendința pentru ultimele zile de prognoză este de ușoară răcorire. Vor fi intervale de timp cu ploaie, cu o probabilitate mai mare în zilele de 20, 22, 24 septembrie și din nou după data de 27 septembrie.

Prognoza meteo Dobrogea

Vremea se va răci până în jurul datei de 23 septembrie, când media maximelor termice va fi de 15...16 grade, iar a minimelor de 8...9 grade. În următoarele 3 zile se va încălzi, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 23 de grade, iar minimele între 12 și 14 grade. În cea de a doua săptămână se va răcori treptat. Zilele cu ploaie vor fi puține, iar cel mai probabil vor apărea în jurul datelor de 20 și 22 septembrie și posibil după data de 27 septembrie.

Vremea în Muntenia

Vremea se va răci accentuat până în data de 22 septembrie, când media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade. Va urma o încălzire, care în zilele de 26 și de 27 septembrie se va concretiza prin maxime termice ce vor atinge în medie 23...35 de grade. În zilele care vor urma se va răcori. Minimele termice vor urma un scenariu asemănător, dar cele mai mici medii se vor atinge în diminețile zilelor de 23 și 24 septembrie, când vor fi de 6...7 grade, iar cele mai ridicate în jurul datei de 21 septembrie, când media se va situa în jurul valorii de 12 grade. Zilele cu ploaie vor fi puține, îndeosebi la începutul intervalului de prognoză și spre sfârșitul acestuia

Prognoza meteo Oltenia

Media temperaturilor maxime va fi în scădere accentuată, de la 24 de grade în prima zi, până la 16 grade în ziua de 22 septembrie. În zilele următoare se va încălzi, astfel că, în jurul datei de 27 septembrie, maximele termice vor atinge în medie 23...25 de grade. În ultimele zile de prognoză se va răcori. Media minimelor termice va scădea de la 11 grade în prima dimineață până la 6 grade în datele de 23 și 24 septembrie, apoi vor crește, iar între 27 și 29 septembrie se vor situa între 11 și 13 grade. Primele zile ale lunii octombrie vor fi cu medii în jurul a 9 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, șansele de ploaie fiind în creştere în primele și în ultimele zile de prognoză.

Vremea la munte

Vremea va fi rece până în data de 24 septembrie; media maximelor termice va fi cuprinsă între 4 și 10 grade, iar a minimelor între -2 și 3 grade. Va urma o încălzire de aproximativ 4...5 grade până în jurul datei de 28 septembrie, apoi nu vor mai fi variații termice semnificative. Pe alocuri vor fi precipitații aproape în fiecare zi. Va ploua, dar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1500, trecător vor fi posibile și ninsori slabe.

Prognoza meteo 20 septembrie. Frigul pune încet stăpânire pe întreaga ţară

Vremea va fi rece în vestul, centrul şi nordul ţării, dar în sud şi în sud-est, valorile termice se vor menţine uşor peste cele normale la această dată. Temporar cerul va fi noros şi va ploua şi sub formă de aversă, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în jumătatea de sud a Crişanei, Transilvaniei şi Moldovei şi pe arii restrânse în restul teritoriului. În sud-vest, sud şi sud-est, trecător vor fi şi descărcări electrice. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. Seara şi noaptea, pe suprafeţe mici, la altitudini de peste 1500 m, în Carpaţii Orientali, vor fi posibile şi ninsori slabe. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze mai mari noaptea pe litoral, în deltă şi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde la rafală se vor depăşi viteze de 60...70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în nordul Moldovei şi 28 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime între 3 grade în depresiuni şi 17 grade pe litoral. Izolat se va forma ceaţă. Presiunea atmosferică va creste dinspre nord-vest, insa in ansamblu regimul baric va ramane slab ciclonic.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 20 septembrie - 3 octombrie 2021. Se răcește în toată țara, apar primele ninsori la munte