Antena Meniu Search
x

La noapte, revin ninsorile în România. ANM atenţionează că va ninge puternic până vineri dimineaţă

Noaptea trecută a fost cea mai rece de când a început această iarnă. Meteorologii anunţă că temperaturile încep să crească, zilele următoare, dar revin ninsorile.

Meteorologii anunţă că temperaturile încep să crească, zilele următoare, dar revin ninsorile
La noapte, revin ninsorile în România. ANM atenţionează că va ninge puternic până vineri dimineaţă - Observator.tv

Noaptea trecută a fost cea mai rece de când a început această iarnă. Meteorologii anunţă că temperaturile încep să crească, zilele următoare, dar revin ninsorile.

Mihăiţă Huştiu, meteorolog al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a declarat pentru Observator că noaptea de luni spre marţi au fost înregistrate cele mai coborâte temperaturi din această iarnă: minus 23 de grade la Sibiu, minus 22 de grade la Târgu Lăpuş, un record zilnic pentru data aceasta.

"Traversăm cea mai rece perioadă a anului şi, dacă nu au fost minime foarte coborâte de Bobotează, la două zile distanţă am avut o noapte geroasă în aproape toate zonele ţării. Inclusiv în Bucureşti, unde s-au înregistrat minus 12 grade la Filaret şi minus 11 la Băneasa.

Sunt temperaturi mai coborâte cu 5-6 grade Celsius faţă de cele obişnuite în această perioadă. În prezenţa masei de aer rece şi a stratului de zăpadă, am avut o noapte cu temperaturi coborâte în toate zonele ţării.

Pe acelaşi subiect

A fost ger în aproape toată România, cu excepţia unor zone din Dobrogea sau estul Munteniei, unde temperaturile au fost mai ridicate", a spus specialistul ANM.

Cresc temperaturile, dar revin ninsorile

Potrivit lui Mihăiţă Huştiu, în zilele ce urmează vremea se mai mai încălzeşte, temperaturile mai cresc, dar revin ninsorile. Încă din noaptea ce urmează, în partea de vest şi nord-vest vor fi ninsori moderate cantitativ. 

"Va fi un strat nou de zăpadă. În Crişana, stratul ar putea atinge 5-10 cm, poate chiar mai mult în munţii Apuseni. De miercuri seară, ninsorile vor fi de interes pentru partea sudică, centrală şi estică a ţării.

Până vineri aşteptăm ninsori pe suprafeţe destul de extinse, iar stratul de zăpadă nou depus poate fi consistent în Moldova sau în Muntenia. În Dobrogea vorbim şi despre ploi sau lapoviţă astfel încât există riscul formării de polei", atenţionează meteorologul ANM.

În tot acest interval, până vineri dimineaţă, vor fi şi intensificări ale vântului, astfel că vor fi ninsori viscolite în mai multe zone din ţară.

"Dar temperaturile vor fi mai ridicate. Nu vor mai fi temperaturi sub minus 14 grade Celsius pe nicări prin România", a precizat specialistul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Va ninge şi în Bucureşti 

În Capitală, vor fi minus 9 grade Celsius în noaptea ce urmează, un regim termic mai apropiat de cel obişnuit.

"Atenţie, însă, vin ninsori din nou la noi în ţară. Deocamdată, la noapte, în partea de vest, iar în următoarele două zile, miercuri, joi, până vineri dimineaţă, mai ales pe partea sudică, centrală şi estică a ţării", a spus Mihăiţă Huştiu.

La finalul săptămânii acesteia, dar şi săptămâna viitoare vor mai fi ninsori, dar mai slabe cantitativ, mai ales în nord, vest şi centru.

Specialistul atenţionează, însă, că vor fi intensificări ale vântului. 

La munte, spune Mihăiţă Huştiu, vor fi rafale destul de puternice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » La noapte, revin ninsorile în România. ANM atenţionează că va ninge puternic până vineri dimineaţă