Antena Meniu Search
x

Meteo: Cod galben de ninsori în 11 județe. Alerta intră în vigoare la miezul nopţii şi este valabilă până duminică la ora 10:00

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben de vreme severă. Prima vizează ninsori în 11 judeţe situate în zona Moldovei şi a Munteniei, în timp ce a doua anunță ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei şi în zona montană aferentă.

de Redactia Observator

la 19.11.2022, 14:30

Meteorologii au emis sâmbătă o atenţionare cod galben de ninsori în 11 judeţe situate în zona Moldovei şi a Munteniei, care va intra în vigoare la miezul nopţii şi va fi valabilă până duminică la ora 10:00.Conform ANM, la începutul intervalului, la altitudini de peste 1.700 de metri, în zona Carpaţilor Meridionali, apoi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali şi a Moldovei va ninge local moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, pe alocuri de peste 10 centimetri.

În zona deluroasă şi montană a Moldovei trecător vor fi şi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Judeţele atenţionate de meteorologi, în totalitate, sunt: Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi, iar parţial: Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Bacău.

Pe acelaşi subiect

Cod galben de ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei

De asemena, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru nordul Olteniei şi în zona montană aferentă, valabilă până duminică dimineaţa. Astfel, începând de sâmbătă, 19 noiembrie, ora 20:00, până duminică, la ora 10:00, în nordul Olteniei şi în zona montană aferentă, până la altitudini de 1.400 de metri, va ploua însemnat cantitativ, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 de litri/mp şi izolat 40 de litri/mp.

Temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite în Capitală

Temperaturile prognozate pentru perioada weekendului în Capitală sunt mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă, dar de sâmbătă noaptea începe să plouă. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale, potrivit ANM. În perioada weekendului, în Capitală vor fi înnorări și temporar va ploua, începând de sâmbătă noapte. 

Vântul va sufla în general moderat (viteze de până la 35...40 km/h). Temperaturile maxime vor fi de 11 - 13 grade, iar cele minime de 6 - 8 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Meteo: Cod galben de ninsori în 11 județe. Alerta intră în vigoare la miezul nopţii şi este valabilă până duminică la ora 10:00