Meniu
Search
x

Meteo: Cod galben de vijelii puternice în toată țara. La munte, rafalale de vânt pot depăși chiar și 100 km/h

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, vineri, trei avertizări cod galben de vreme severă. Alertele vizează ploi, grindină și vijelii și sunt valabile de vineri până duminică noapte. Duminică, toată țara va fi sub avertizare de vânt puternic, cu rafale care, la munte, pot depăși chiar și 100 de km/h.

De Redactia Observator la 16.09.2022, 11:02

Primul cod galben intră în vigoare vineri ora 12.00 și este valabil până până sâmbătă ora 12.00. În Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Avertizarea vizează județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Giurgiu și Olt. 

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în regiunile sud-estice.

Cea de-a doua avertizare anunță pentru intervalul sâmbătă ora 12.00 – duminică ora 20.00 ploi puternice. În vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în sud și sud-est vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Pe acelaşi subiect

Cod galben de vijelii puternice în toată țara

Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte. Al treilea Cod galben vizează întreaga țară, duminică de la ora 2.00 la 20.00. Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...100 km/h.

Prognoză specială pentru Bucureşti, în weekend. Temperaturile scad cu 10 grade

Vremea se răcește brusc în Bucureşti, duminică, arată prognoza specială a meteorologilor pentru weekend. Temperaturile scad cu 10 grade. De vineri până sâmbătă dimineață, vremea se va menţine călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate seara și noaptea când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade, iar cea minimă de 16...18 grade. 

De sâmbătă până duminică vremea va fi caldă pentru această dată, dar și în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate seara şi noaptea când vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și vijelie. Vântul se va intensifica spre sfârșitul intervalului, când la rafală se vor atinge viteze de 55...60 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14...15 grade. Duminică între orele 9.00 - 20.00, vremea va fi vântoasă și se va răci accentuat. Pe parcursul zilei vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări la începutul intervalului când vor mai fi condiții să plouă slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Meteo: Cod galben de vijelii puternice în toată țara. La munte, rafalale de vânt pot depăși chiar și 100 km/h

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman