Antena Meniu Search
x

Vremea 19 septembrie - 17 octombrie 2022. Val de aer extrem de rece în România. Temperaturile pot coborî de la o zi la alta chiar și cu 20 de grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 19 septembrie - 17 octombrie 2022. Potrivit specialiștilor, urmează o răcire accentuată a vremii. Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în toată țara, cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile intracarpatice.

de Redactia Observator

la 16.09.2022, 10:20

Vremea 19 septembrie - 17 octombrie 2022. Val de aer extrem de rece în România. Temperaturile pot coborî de la o zi la alta chiar și cu 20 de grade Celsius
Vremea 19 septembrie - 17 octombrie 2022. Val de aer extrem de rece în România. Temperaturile pot coborî de la o zi la alta chiar și cu 20 de grade Celsius - Observator

ANM a emis vineri, 16 septembrie august, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

"La începutul sătămânii viitoare o masă de aer extrem de rece de origine polară va afecta mare parte din țară. Astfel, vremea se va rãci în toate regiunile, devenind deosebit de rece pentru aceastã datã în vest, nord şi centru. Vântul va avea intensificãri mai susţinute la munte cu rafale ce vor trece de 80...90 km/h, amplificând sezația de frig. Cerul va fi temporar noros şi local se vor semnala ploi slabe în jumãtatea de nord a țării. În zona montanã înaltã precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsori. Regimul de temperaturi, mai coborât față de normalul perioadei, va cuprinde valori de la 10 grade în nord  şi până spre 20 de grade în sud. Nopțile și diminețile vor fi din ce în ce mai friguroase, temperaturile minime vor indica valori între 0 şi 12 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane dar și la munte", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 19 - 26 septembrie 2022

În săptămâna 19-26 septembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și sud-vestice.

Pe acelaşi subiect

Vremea 26 septembrie - 3 octombrie 2022

În săptămâna 26 septembrie– 03 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 3 - 10 octombrie 2022

În săptămâna 3 - 10 octombrie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Vremea 10 - 17 octombrie 2022

În săptămâna 10-17 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile estice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Val de aer cald saharian, vineri, în România

Vineri, vremea va continua sã se încãlzeascã semnificativ în regiunile sudice, unde va deveni cãlduroasã, izolat canicularã în Lunca Dunãrii.️ Astfel, regimul termic va fi mai ridicat cu 8 - 10 grade față de normalul perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei. O dată cu aerul tropical, peste țara noastra vom avea și un transport de praf saharian. Acest praf saharian nu va pune probleme, doar că pe parcursul zilelor de joi şi vineri vom vedea de un răsărit şi apus "roşiatic"

Nu sunt excluse nici furtunile violente şi ploile însemnate cantitativ. De asemenea, în vest și centru, unde aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, vorbim şi de intensificări ale vântului cu viteze de peste 60-80 de kilometri pe oră. Spre final de săptămână temperaturile vor scãdea în toate regiunile, iar vremea va fi în general instabilã. Vor fi averse şi descãrcãri electrice în vest, nord, centru şi pe arii mai restrânse în rest. Cantitãţile de apã vor fi  însemnate şi izolat condiţii de grindinã.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Dacă v-aţi achiziţiona o maşină nouă, aţi opta pentru un autoturism electric?
Observator » Vremea » Vremea 19 septembrie - 17 octombrie 2022. Val de aer extrem de rece în România. Temperaturile pot coborî de la o zi la alta chiar și cu 20 de grade Celsius