Antena Meniu Search
x

Meteo: Coduri galben și portocaliu de ploi, grindină și vijelii în România. Vremea se răcește în toată țara

Administrația Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă mai multe avertizări cod galben și portocaliu. Alertele meteo anunță precipitaţii în nordul, vestul şi centrul ţării până duminică la prânz, iar de duminică de la ora 2:00 până seara, vânt puternic în majoritatea judeţelor.

de Redactia Observator

la 17.09.2022, 12:45

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă. Meteorologii anunță vijelii, plo torenţiale, descărcări electrice și grindină şi vijelii

Coduri galben și portocaliu de ploi, grindină și vijelii

COD GALBEN

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ

Pe acelaşi subiect

Interval de valabilitate: 17 septembrie, ora 10:30 – 18 septembrie, ora 12:00

În intervalul menționat, local în vestul, nordul, centrul țării și la munte temporar va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Potrovit ANM, în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: ploi abundente

Interval de valabilitate: 17 septembrie ora 12:00 – 18 septembrie, ora 12:00

În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

Vijelii în aproape toată țara

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

Interval de valabilitate 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...100 km/h. 

Harta județelor afectate de codul galben

Vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

Ploi și vijelii, în Capitală

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 28 de grade, sâmbătă, și vor scădea până la 22 de grade, duminică, în Capitală, potrivit meteorologilor, care anunță ploi cu descărcări electrice în București, în weekend. 

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, cerul va avea înnorări, iar după orele amiezii va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și vijelie în București. Vântul se va intensifica spre sfârșitul intervalului, când la rafală se vor atinge viteze de 55...60 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 28 de grade, iar cea minimă va fi de 14...15 grade. Duminică, va fi vânt și temperarile scad accentuat. Pe parcursul zilei vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h. Cerul va fi variabil. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Meteo: Coduri galben și portocaliu de ploi, grindină și vijelii în România. Vremea se răcește în toată țara