Antena Meniu Search
x

Video O maşină parcată pe malul pârâului Izvorul Dorului, distrusă de ape, la Sinaia. Bilanţul inundaţiilor din ultima zi

S-a rupt cerul în două noaptea trecută în România. Ploile torenţiale şi inundaţiile au lovit din nou, de la un capăt la altul al ţării. 18 coduri roşii de vreme rea au fost emise în mai puţin de 24 de ore. Aversele au produs inundații în 29 de localități, din 12 județe. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 20.07.2021, 13:25

Vezi și

Peste 7.000 de gospodării, din 22 de localităţi, au rămas în beznă în urma furtunilor, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din peste 100 de curţi. Bilanţurile arată că cele mai mari pagube au fost înregistrate în judeţele Alba, Dâmboviţa, Neamţ şi Iaşi. Mai mulţi oameni au rămas izolaţi în acele zone, iar un bărbat a fost găsit mort. 

Imaginile dimineţii vin din Sinaia, acolo unde Pârâul Izvorul Dorului a ieşit din albie. Mai multe case au fost ameninţate de alunecări de teren, iar autorităţile locale au raportat mai multe gospodării inundate. Şi ca să vă faceţi o idee despre cât de puternică a fost viitura, o maşină care era parcată pe malul pârâului a fost luată de ape şi distrusă în totalitate.

Claudiu Loghin, reporter Observator: În Sinaia, pârâul Izvorul Dorului a ieşit din albia lui normală şi aproape de confluenţa cu râul Prahova apa a fost atât de mare încât un autoturism a fost luat de pe malul apei. Forţa viiturii a fost atât de mare încât autoturismul a fost purtat mai bine de 100 de metri pe râu. 

Sunt probleme mari din cauza inundaţiilor, în Azuga şi Buşteni, unde apa de pe Valea Caraiman a fost atât de mare încât a ieşit pe DN 1. Şoseaua a fost inundată şi mai bine de 50 de locuinţe au fost inundate. Intervenţia pompierilor, jandarmilor şi salvamontiştilor este încă în desfăşurare.

Pe acelaşi subiect

Salvaţi cu barca din calea apelor, în Braşov

Imagini la fel de grăitoare vin şi din Braşov. În ultimele 12 ore, autorităţile au primit zeci de solicitări după ce opt localităţi din judeţ au fost inundate, cu tot cu gospodării, subsoluri şi mai multe străzi.

În această dimineaţă, trei persoane au rămas blocate în apă într-un cartier din Braşov. Oamenii erau într-un tractor cu remorcă dar când au ajuns în zona unui pod nu au mai putut să înainteze.

Vedeţi rezultatul: atât tractorul, cât şi un alt microbuz sunt acoperite aproape în totalitate de apă. Oamenii au fost salvaţi de pompieri cu ajutorul unei bărci pneumatice.

ANM a actualizat alerta de ploi, grindină și vijelii

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marți, noi avertizări cod galben şi cod portocaliu de vreme rea, ce vizează cea mai mare parte din ţară. Specialiştii anunţă ploi torenţiale, vijelii şi grindină până mâine dimineaţă. 

De asemenea, un cod portocaliu va fi valabil în perioadamarți ora 10.00 – miercuri ora 3.00. În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...80 l/mp.

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Buzău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » O maşină parcată pe malul pârâului Izvorul Dorului, distrusă de ape, la Sinaia. Bilanţul inundaţiilor din ultima zi