Antena Meniu Search
x

Ploi torențiale, grindină și vijelii în jumătate de țară. 25 de județe, sub cod galben de vreme severă până la noapte

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă avertizare de ploi torențiale, grindină și vijelii. Alerta de vereme severă, care intră în vigoare la ora 13.00 și este valabilă până la noapte, vizează 25 de județe. 

de Redactia Observator

la 10.07.2022, 10:47

Începând cu ora 13.00, 25 de județe vor fi sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Alerta expiră în această noapte, la ora 23.00. 

Ploi și vijelii în mai bine de jumătate de țară

În acest interval, în Crişana, Maramureş, Transilvania, la munte şi local, mai ales la deal, în Muntenia, Moldova şi Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Pe acelaşi subiect

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse şi în sudul şi sud-estul teritoriului.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Ploi și vijelii în București

Duminică, în București, vor fi averse și intensificări ale vântului. Potrivit meteorologilor, cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi perioade cu averse (3...5 l/mp, izolat posibil peste 10 l/mp), descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă va fi de 27...29 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Vremea » Ploi torențiale, grindină și vijelii în jumătate de țară. 25 de județe, sub cod galben de vreme severă până la noapte