Antena Meniu Search
x

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni: Vremea cu adevărat bună se instalează din luna mai

Vremea caldă se lasă aşteptată şi pentru începutul săptămânii viitoare. Astfel, valorile diurne vor fi în continuare mai scãzute decât mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, în general moderat cantitativ în jumãtatea sudicã a ţãrii şi local în rest. La munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. 

de Redactia Observator

la 16.04.2021, 10:50

  • Temperaturile devin cu adevărat plăcute, în întreaga ţară, din perioada Paştelui.

Cel mai frig se va menţine în Crişana, Maramureş, Transilvania şi la munte. 

O posibilă încălzire este prognozată pentru mijlocul săptămânii în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei.

Ploi însemnate cantitativ vor fi în intervalul 19 - 21 aprilie. Zonele vizate de precipitaţii vor fi Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice și la munte, dar mai ales în extremitatea de sud-est a țării. Posibile ploi sunt prognozate şi în jurul datei de Florii. 

Săptămâna 26 aprilie - 3 mai

Avem vreme mai răcoroasă în nord, centru, nord-vest şi la munte. Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 3 - 10 mai 

Se înregistrează o uşoară încalzire în majoritatea zonelor. Posibil cel mai cald să fie în Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei. Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 10 - 17 mai 

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni: Vremea cu adevărat bună se instalează din luna mai