Antena Meniu Search
x

Vreme rece în weekend, temperaturile minime coboară spre 0 grade Celsius

Agenția Națională de Meteorogie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru zile, intervalul 15 - 18 octombrie. În timp ce joi și vineri temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, chiar puțin mai mari, în weekend vom avea parte de o răcire a vremii. Minimele vor atinge, duminică, 18 octombrie, 0 grade Celsius.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.10.2020, 16:45

peisaj de toamnă
Prognoza meteo ANM, perioada 15 - 18 octombrie - iStock / Getty Images
  • Valorile termice vor fi în scădere în weekend
  • Ploi pe arii extinse pe final de săptămână
  • Cele mai importante știri, la Observator 19

Vremea joi, 15 octombrie 2020

Vremea se va încălzi ușor faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, dar din orele serii și pe parcursul nopţii nebulozitatea se va accentua treptat în jumătatea de vest a teritoriului. Mai ales în a doua parte a intervalului va ploua în general moderat cantitativ (izolat peste 15...20 l/mp) în Banat, Crișana și Maramureș și pe spaţii mici și slab în vestul Olteniei și al Transilvaniei. Vântul va avea unele intensificări la munte, în special pe creste, dar local și cu viteze mai mici și în Banat, Crișana și Moldova.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime se vor situa în general, între 5 și 15 grade. Dimineaţa și noaptea pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud și est va fi ceaţă.

Prognoza meteo vineri, 16 octombrie 2020

În vestul și în nordul ţării, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă din an, iar în rest vremea va fi caldă pentru mijlocul lunii octombrie.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, cele mai ridicate fiind în Muntenia și în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între 7 și 16 grade. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord-vest și temporar va ploua pe arii extinse în Maramureș, Transilvania și în zonele montane și submontane și local în Crișana, Oltenia și Moldova.

În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi locale seara și noaptea. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate și, cu probabilitatea mai mare în sud-est, se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral și în zona montană înaltă. Dimineaţa și noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea sâmbătă, 17 octombrie 2020 

Valorile termice, în scădere în toată ţara, vor caracteriza o vreme rece pentru această dată în vest, în nord și în centru și se vor situa în jurul celor normale în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade. în regiunile nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte vor fi înnorări și pe arii extinse va ploua.

În zona montană, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe alocuri, ziua mai ales în sud-est, unde vor fi posibile și descărcări electrice, apoi și în regiunile vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Izolat, mai ales noaptea, va fi ceaţă.

Prognoza meteo duminică, 18 octombrie 2020

Valorile termice vor fi în scădere în toate zonele ţării și vor caracteriza în continuare o vreme rece pentru această perioadă în vest, nord și centru.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 16 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade. În regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de munte vor fi înnorări și pe arii relativ extinse va ploua îndeosebi pe parcursul zilei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, iar ploile se vor semnala izolat.

În zona montană, îndeosebi la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Pe parcursul nopţii, în depresiuni, se va produce brumă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vreme rece în weekend, temperaturile minime coboară spre 0 grade Celsius