Antena Meniu Search
x

Video Temperaturi insuportabile în România. Meteorologii au anunțat cât va mai dura valul de caniculă

Avem din nou temperaturi insuportabile în aproape toată ţara. În sud s-au resimţit chiar şi 43 de grade Celsius. Din loc în loc, mai ales în zonele montane, aerul fierbinte a fost înlocuit de furtuni violente. Mai multe râuri au ieşit din matcă şi au inundat casele şi gospodăriile oamenilor. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 21.08.2023, 19:32

Vezi și

Patru localităţi din Bistriţa-Năsăud au fost sub cod roşu de vreme rea. A plouat în 30 de minute cât pentru o lună. 80 de litri au măsurat meteorologii pe metru pătrat. Ce nu au acoperit torenţii, a distrus grindina. 

Şi în Maramureş a plouat cu gheaţă mare cât oul de porumbel. A turnat cu găleata şi în Harghita. Mai multe gospodării din Bilbor au ajuns sub ape după revărsarea râului Bistricioara. În zonă au fost doborâţi de vânt câţiva copaci pe drumul care leagă localitatea de Topliţa. Iar în Iaşi a fost surprins un fenomen numit de americani Dust Devil. Un fenomen tipic verilor foarte fierbinţi atunci când vântul cald ridică praful sub formă de vârtej. 

Sudul şi sud-estul ţării este sub cod portocaliu şi aproape tot restul ţării sub cod galben de temperaturi ridicate. 

Temperaturi resimțite în România: 43 grade la Băile Herculane

Pe acelaşi subiect

- 43 grade Gorgova

- 42 grade Brăila 

- 41 grade Călărași

- 41 grade Calafat

Astăzi s-au resimţit 43 de grade la Băile Herculane şi la Gorgova, 42 la Brăila şi 41 de grade la Călăraşi şi Calafat. 

Andreea Milea, reporter Observator: Este miezul zilei iar în Capitală resimţim mai bine de 40 de grade Celsius. Cei care au ieşit pe străzi caută locurile mai răcoroase. Spre exemplu, aici la fântânile din Piaţa Unirii sunt acum peste 36 de grade Celsius. Comparativ, în centrul oraşului, printre betoane, temperatura este cu mult mai mare. Termometrul ne arată acum 38,5 grade. 

Ceva mai răcoare a fost doar în parcuri, însă nu cu mult. 

Andreea Milea, reporter Observator: Nici măcar în parc, la umbră, nu scăpăm de temperaturile ridicate. În acest moment sunt 35,3 grade Celsius. 

Zilele acestea temperaturile scad sub 30 de grade abia spre miezul nopţii

Alina Şerban, meteorolog ANM: Nopţile vor fi tropicale, acest lucru însemnând ca temperaturile minime nu vor coborî sub 20, 22 de grade în zona Capitalei. Aceste valori se vor înregistra cam pentru toată partea de sud. 

Valul de căldură va persista, în toată ţara, pe tot parcursul săptămânii. Temperaturile se vor menține la 38 grade în sudul țării, cu mult peste normalul perioadei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Temperaturi insuportabile în România. Meteorologii au anunțat cât va mai dura valul de caniculă