Antena Meniu Search
x

Video "Vai, dar ce e aici! Nenorocire domnule, nenorocire!" Mai multe localităţi din ţară lovite de precipitaţii abundente şi grindină

După o zi caniculară, precipitaţiile abundente şi grindina au pus stăpânire pe mai multe localităţi din ţară. În unele zone a plouat în câteva zeci de minute cât pentru o lună întreagă. Pârâiele şi-au ieşit din matcă şi au măturat totul în cale, iar vijelia a smuls copaci din rădăcini. 

de Redactia Observator

la 21.08.2023, 08:34

Vezi și

Localnic: "Doamne fereşte! S-a înfundat pârâul!"

După o ploaie de nici o oră, localitatea Rodna din judeţul Bistriţa-Năsăud s-a transformat într-un lac.

Mai multe localităţi din ţară lovite de precipitaţiile abundente şi grindină

Localnic-reporter: Vai, dar ce e aici! Nenorocire domnule, nenorocire! În grădină tot a inundat! Toată a făcut-o praf! Dintr-odată a venit! Una, două.. prin grădinile astea s-a distrus tot! 

Pe acelaşi subiect

- Cât de mare a fost apa la dumneavostră?

- Până aici sub geamuri!

Localnicii au muncit cot la cot cu pompierii ca să scoată apa din gospodării. Ore în şir, salvatorii s-au luptat cu puhoaiele.

Raimond Petruţ, reporter Observator: Atât autorităţile locale, cât şi oamenii din Rodna spun că străzile au devenit adevărate râuri şi acesta din cauza lemenelor uscate aduse de ape, iar aceste lemne au colmatat podeţele.

Şi de parcă potopul care s-a abătut asupra localităţii nu ar fi fost suficient, natura s-a dezlănţuit şi mai tare.

Localnic-reporter: Un pic de ploaie după care a dat gheaţa! Facem economie la frigider! Acolo nu! Nu a apucat să se coacă.

- Deci aţi pierdut recolta practic?

- Asta e.

Patru localităţi din Bistriţa-Năsăud au fost sub averizare de cod roşu de inundaţii.

Grindina a pus stăpânire şi pe oraşul Cavnic, din Maramureş. Piatra, care a durat doar câteva minute, a făcut ravagii.

Localnic: După o căldură copioasă, ia uitaţi-vă ce e acolo! Mamă!

Furia naturii nu a ocolit nici cel mai înalt drum turistic din România. Şi aici, grindina ce a durat câteva minute a lăsat în urma un strat gros de gheaţă.

Iar în judeţul Harghita a turnat cu găleata. După o ploaie de aproape o oră, zece gospodării şi mai multe fâneţe din localitatea Bilbor au fost inundate. Pe drumul naţional care leagă Topliţa de Bilbor a fost nevoie de intervenţia pompierilor militari, după ce circulaţia din zonă a fost blocată minute în şir din cauza unor copaci care au fost puşi la pământ de vijelie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » "Vai, dar ce e aici! Nenorocire domnule, nenorocire!" Mai multe localităţi din ţară lovite de precipitaţii abundente şi grindină