Antena Meniu Search
x

Video Un ciclon polar aduce ninsori în aproape toată ţara. Bucureştiul, acoperit de un strat de zăpadă

Ciclonul polar care a făcut ravagii în vestul Europei îşi face simţită prezenţa şi la noi. Azi am avut parte de una dintre cele mai geroase dimineţi din ultimele săptămâni. Valul de vreme rece va aduce ploi şi ninsori inclusiv în Capitală. La munte, administratorii pârtiilor din Sinaia, cel mai mare domeniu de schi din ţară, speră ca noul strat de zăpadă să permită deschiderea oficială a sezonului. 

de Redactia Observator

la 05.12.2023, 20:01

Vezi și

După ce în weekend, în sud-estul ţării a fost vreme de primăvară, cu maxime de 20 de grade Celsius, azi-dimineaţă s-au înregistrat temperaturi negative în aproape toată ţara. În depresiuni a fost ger. La Bucin, în Harghita s-au resimţit minus 12 grade, iar la Miercurea Ciuc, minus 10, la fel ca în Topliţa şi Întorsura Buzăului. Şi lângă Bucureşti, în Băneasa, a fost extrem de frig: minus 6 grade în zori.

Un ciclon polar aduce ninsori în aproape toată ţara

La 1.600 de metri, în staţiunea Rânca de pe Transalpina, vremea s-a schimbat brusc de pe o zi pe alta.

Diana Speretoiu, reporter Observator: Dacă ieri a nins ca în poveşti în zona de munte a Olteniei, astăzi mercurul din termometre a scăzut până la minus 10 grade. Se anunţă în continuare ninsori şi vreme rece, dar temperaturile nu vor scădea sub minus 5 grade nici în zona montană pentru că cerul va fi înnorat.

Pe acelaşi subiect

Ceaţa densă i-a ţinut pe turişti în cabane, la căldură. Puţini au ieşit să se bucure de zăpadă la săniuş sau la o plimbare.

Turiști: Nu ne face să rămânem în casă, ca să zic aşa.

- E foarte frumoasă zona, merită vizitată. Invităm turitşii să vină cu încredere. Eu ca turist îi invit!

Cele 9 pârtii din staţiune sunt deschide de pe 30 noiembrie.

În Sinaia, localitatea cu cel mai mare domeniu schiabil din ţară, turiştii încă numără zilele până când vor încălţa din nou clăparii.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Condiţiile meteo au făcut ca în acest an de 1 Decembrie niciun metru din cei 30 de kilometri de pârtie ai domeniului schiabil Sinaia să nu poată fi deschis. Noi suntem la cota 2000 şi aici încă se văd pe pârtie pâlcuri de iarbă.

Asta pentru că stratul se zăpadă nu trece de 10 cm, iar vântul bate extrem de tare.

Turiști-reporter: Îmi place să schiez, dar nu am venit pregătită pentru schi. Mi-ar fi plăcut însă să schiez.

- E o pierdere pentru staţiune că nu se poate schia?

- Da, bineînţeles. Pentru turism este o sursă de venituri, e o activitate foarte plăcută, una dintre cele mai sănătoase.

Administratorii domeniului spun că fac tot posibilul să deschidă sezonul cât mai repede.

Maria Floricică, administrator domeniu schiabil Sinaia: Am pornit instalaţia de zăpadă artificială din Valea Soarelui. Condiţiile meteo, până astăzi, au fost potrivnice, vânt foarte mult care a spulberat zăpada şi un vânt cald care a măcinat-o.

Un nou val de precipitaţii se îndreaptă spre zona ţării noastre dinspre vestul Europei. Vin ploi la câmpie şi ninsori la munte, iar de mâine seară, fulgii de zăpadă vor apărea şi în jumătatea de est a ţării. Un strat subţire de nea va acoperi şi Capitala. De Crăciun şi Revelion, vremea va fi peste normalul perioade, cu temperaturi în jur de zece grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Un ciclon polar aduce ninsori în aproape toată ţara. Bucureştiul, acoperit de un strat de zăpadă