Antena Meniu Search
x

Video Va ninge abundent în jumătate de ţară. Ciclonul a lovit deja nordul României, unde a făcut prăpad

După taifunul de săptămâna trecută de la Constanţa, jumătate de ţară este acum sub avertizare de viscol violent şi ninsori abundente. Localnicii din Dobrogea, unde s-a dat cod portocaliu de vreme rea, se tem de încă o furtună devastatoare. Capitala va cunoaşte şi ea în weekend asprimea iernii timpurii. Până atunci, ciclonul îşi arat deja puterea în nordul României. 

de Redactia Observator

la 24.11.2023, 19:31

Vezi și

A nins ca în mijlocul iernii în Maramureş, unde zăpada a blocat primele drumuri. Un tir nu a mai putut înainta pe şoseaua albă din Pasul Gutâi. Circulaţia a fost oprită şi pe drumul care leagă Sighetul Marmaţiei de Satu Mare - vijelia a rupt un copac care a căzut pe carosabil. În pasul Tihuţa, trecătoarea dintre Moldova şi Transilvania, utilajele au aruncat continuu materiale antiderapante, altfel traficul ar fi fost blocat. 

Valul de aer arctic coboară şi spre sudul ţării. Moldova, Dobrogea, Transilvania şi Oltenia vor fi biciuite de vânt năpraznic şi ninsori. Viscolul va fi mai intens în sud-est, unde rafale de 80 de kilometri pe oră vor spulbera zăpada. În aceste condiţii, şoferii sunt sfătuiţi să nu plece la drum decât dacă au o urgenţă majoră, ca să nu rămână înzăpeziţi. 

Oana Păduraru, meteorolog ANM: "Din noaptea de sâmbătă spre duminică de la ora 02.00 va intrea în vigoare şi codul portocaliu pentru judeţele din Sudul Moldovei, estul Munteniei dar şi zona Dobrogei, unde va fi viscol. Iată, primul episod de iarnă din acest an."

Aceasta va fi a doua furtună care loveşte Dobrogea cu putere de uragan. Weekendul trecut, judeţele Constanţa şi Tulcea au fost măturate de o vijelie care a dărâmat sute de copaci şi a luat pe sus zeci de acoperişuri. 

Pe acelaşi subiect

Valurile uriaşe au rupt porţiuni întregi de plaje şi au scufundat multe bărci în Portul Tomis. Vântul ar putea aduce necazuri mari şi weekendul acesta. O asociaţie de proprietari din Constanţa le-a transmis locatarilor să evite în weekend să treacă prin zone cu arbori, panouri publicitare şi clădiri în construcţie ca să evite eventualele accidente provocate de furtuna anunţată.

Vremea rea va lovi şi Capitala

Capitala va fi şi ea duminică sub atenţionare cu cod galben de vreme rea - vânt puternic şi precipitaţii abundente.

Oana Păduraru, meteorolog ANM: "Ploile se vor transforma în lapoviţă şi apoi chiar şi în ninsoare în noaptea de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică acestea vor continua."

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni vorbeşte şi despre temperaturi scăzute. 

Andreea Petrescu, reporter Observator: "În minivacanţa de săptămâna viitoare în Capitală vor fi temperaturi de două până la 6-7 grade ziua iar pe timpul paradei de 1 Decembrie sunt şanse foarte mici de precipitaţii, adică de ploi sau ninsori."

Sfârşitul minivacanţei de 1 Decembrie va aduce încălzirea vremii - peste 10 C în sud-estul ţării. În preajma Crăciunului, temperaturile vor scădea, dar ninsori nu vor fi prea multe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Va ninge abundent în jumătate de ţară. Ciclonul a lovit deja nordul României, unde a făcut prăpad