Antena Meniu Search
x

România, polul frigului în Europa. Meteorologii anunță cele mai scăzute temperaturi de pe continent în următoarele zile

România este polul frigului în Europa, țara noastră fiind cea mai afectată de valul de aer polar de pe continent.

România este polul frigului în Europa, țara noastră fiind cea mai afectată de valul de aer polar de pe continent.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, în România se vor înregistra temperaturi arctice, de până la - 20 de grade, acestea fiind cele mai scăzute valori din Europa. Spre comparație, la Stockholm, capitala Suediei, vor fi 3 grade, iar la Oslo (Norvegia) 6 grade.

Cum va fi vremea în România vineri noapte

ANM anunță că, în intervalul 30 noiembrie, ora 20:00 - 1 decembrie, ora 08:00, vremea va fi geroasă. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări şi, posibil, fulguieli trecătoare în nord-estul şi sud-vestul ţãrii.

Pe acelaşi subiect

Vântul va prezenta intensificări mai ales în prima parte a nopţii în sudul Banatului şi pe litoral.

Temperaturile minime se vor încadra între -15 şi -5 grade, mai scăzute în depresiuni până în jurul a -20 de grade. La Miercurea Ciuc vor fi minus 21 de grade. Spre sfârşitul intervalului, izolat vor fi condiţii de ceaţã, asociată cu depunere de chiciură.

Cum va fi vremea în România sâmbătă, 1 decembrie

Meteorologii anunță că, în intervalul 1 decembrie, ora 08:00 - 2 decembrie, ora 08:00, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în majoritatea regiunilor.

Infografic cu temperaturile inregistrate în România sâmbătă, 1 decembrie

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -9 şi 2 grade, iar cele minime între -16 şi -4 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, pânã în jurul a -20 grade.

Cerul va fi mai mult senin, dar în prima parte a zilei în nord-estul şi în extremitatea sud-sud-vesticã a teritoriului, vor fi înnorãri şi, pe arii restrânse, ceaţã posibil asociatã trecător cu fulguieli, iar noaptea astfel de fenomene se vor semnala local în sudul şi estul ţãrii.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări dimineaţa în zona Deltei Dunării.

Presiunea atmosferica va scãdea, însã la valori uşor mai mari decât cea normalã.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » România, polul frigului în Europa. Meteorologii anunță cele mai scăzute temperaturi de pe continent în următoarele zile