Antena Meniu Search
x

Video Valul de aer polar care a înghețat Europa a ajuns în România. Rusia anunță că se luptă cu ”Apocalipsa Zăpezii”

Valul de aer polar care îngheaţă Europa ajunge şi la noi. Vremea extremă aduce necazuri peste necazuri în Germania, iar la Moscova, meteorologii vorbesc despre Apocalipsa Zăpezii - cea mai abundentă ninsoare din ultimele opt decenii. Şi America tremură - se anunţă o "explozie arctică" ce va afecta milioane de locuitori din Canada şi Statele Unite. La noi, urmează cea mai geroasă noapte din România iarna aceasta, dar de nins, nici vorbă - în weekendul de Crăciun o să fie cald ca de Paşte. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 19.12.2022, 19:43

Vezi și

Valul de aer polar va aduce la noapte temperaturi de până la minus 20 grade Celsius. În Capitală vor fi minus 8 grade la periferie.

Valul de aer polar care a înghețat Europa a ajuns în România

Simona Căpșună, meteorolog Observator: Va fi cea mai geroasă noapte de la începutul iernii. Însă de la mijlocul săptămânii, vremea se va încălzi din nou accelerat, iar în weekendul Crăciunului vor fi temperaturi de Paşte ce vor urca până la 16 grade Celsius la nivelul ţării, cu aproximativ 14-15 grade în Bucureşti.

Sunt veşti bune pentru cei care vor petrece Crăciunul la munte, pentru că sunt aşteptate ninsori la sfârşitul săptămânii. În schimb, cei care vor pleca în vacanţă cu avionul ar putea avea de suferit din cauza vremii.

Pe acelaşi subiect

Alexandra Marin, reporter Observator: Românii care se întorc în țară de sărbători trebuie să ia în calcul și întârzierile devenite o normalitate în ultima perioadă. Doar pe aeroportul Otopeni , în ultima săptămână 156 de zboruri au avut întârzieri mari de peste o oră, iar 31 de zboruri au fost anulate. Multe dintre acestea tocmai din cauza vremii nefavorabile. 

Doar la Frankfurt, unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa, astăzi au fost anulate 176 din cele 1.100 de zboruri planificate. Autorităţile din Germania le recomandă oamenilor să evite, pe cât posibil, deplasările.

Thomas Ranft, reporter Tagesschau: Drumul principal, până aici, lângă Frankfurt, a fost în regulă, curăţat, însă pe străzile paralele este ca oglinda, aşa că nu e recomandat să le folosiţi. Sau mai degrabă să ocoliţi pe câmp, e relativ mai sigur.

German: Este foarte alunescos, trebuie să fii extrem de atent.

Moscova a fost acoperită de cel mai mare strat de zăpadă măsurat în decembrie din ultimii 80 de ani. Televiziunea publică anunţă "Armaghedonul zăpezii", iar autorităţile au mobilizat 120 de mii de muncitori pentru a curăţa străzile şi trotuarele.

Rus: Nu cred că există vreo şansă ca acest taxi să meargă undeva. Aici era o maşină. Trebuie să înţelegeţi că aici nu e Siberia, e doar Moscova.

Peste ocean, ''o explozie arctică'' afectează nord-estul Statelor Unite. Zeci de mii de oameni au rămas fără curent în urma ninsorilor abundente.

Localnic: Tot oraşul în beznă în timp ce conduci. E destul de sinistru. Nu am văzut niciodată aşa ceva.

Potrivit meteorologilor, cel mai intens episod de viscol de peste Ocean va avea loc în Ajunul Crăciunului, tocmai când americanii obişnuiesc să plece în vizită la rude.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Valul de aer polar care a înghețat Europa a ajuns în România. Rusia anunță că se luptă cu ”Apocalipsa Zăpezii”