Antena Meniu Search
x

Video Valul de caniculă din Sahara va aduce temperaturi resimţite de 45 de grade. Vremea se schimbă radical de vineri

Patru zile de foc în România. Un val de aer fierbinte, care vine din Sahara, va duce, de mâine, temperaturile resimţite spre 45 de grade Celsius. Nu este vreme bună de vacanţe nici în Europa de Vest. Evitaţi călătoriile în Spania, recomandă ministerul de Externe. Termometrele vor arăta acolo 44 de grade Celsius.  

de Redactia Observator

la 10.07.2023, 19:51

Vezi și

Cosmina Balint, reporter Observator: Sunt zile de foc în Capitală. Acum, la soare, de exemplu, sunt 45 de grade. Iar ce e mai rău urmează. La mijlocul săptămânii, termometrele vor indica chiar şi 39 grade Celsius la umbră. Sufocaţi de aerul irespirabil, ca într-un cuptor, bucureştenii caută orice soluţie să se răcorească.

Vremea va fi pe zi ce trece tot mai fierbinte

Şi este doar începutul calvarului. Vremea va fi pe zi ce trece mai fierbinte, prea mult şi pentru luna lui Cuptor. Joi, temperaturile vor atinge 40 de grade Celsius, la umbră, în sudul ţării. În plin soare, va fi şi mai cald. Nici noaptea nu vom găsi răcoarea.

Robert Manta, meteorolog ANM: Vorbim şi de nopţi cu minime de peste 20 de grade, ceea ce înseamnă că vom avea parte de nopţi tropicale. Este primul val de caniculă serios al acestui an. Ne aşteaptă patru zile foarte calde. 

Pe acelaşi subiect

Iulia Pop, reporter Observator: În următoarele zile, vestul ţării se transformă într-un cuptor încins. Temperaturile o iau razna. Orice variantă de racorire e bine venită. Aici, vaporizatoarele şi verdeaţa din inima oraşului ne ajută să înfruntăm mai uşor arşiţa. 

Nu este vreme bună nici la vest de România

Pălăria este accesoriul nelipsit când soarele arde cel mai tare. Iar tricoul devine de prisos. Nu uitaţi de crema de protecţie solară, pentru că şi ultravioletele vor fi periculoase zilele următoare. "Doar stăm la umbră, atât! Venim aici să ne răcorim la aburi şi cu apă multă. La umbră e mult mai bine aici", spune o tânără. 

Vineri şi sâmbătă temperaturile vor bate puţin în retragere - furtunile de vară le iau locul în sudul ţării. Nu pentru mult timp, însă - căldurile mari revin la începutul săptămânii viitoare.

Nu este vreme bună nici la vest de România - Spania şi Croația au cod roşu de caniculă, iar în Italia, Austria, Franţa şi Germania sunt avertizări cu cod portocaliu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferati ca pentru masa de Paşte să preparati cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Valul de caniculă din Sahara va aduce temperaturi resimţite de 45 de grade. Vremea se schimbă radical de vineri