Antena Meniu Search
x

Video Vreme ca în Africa în România, aerul va deveni aproape irespirabil. Temperaturi resimțite de 60° Celsius, la soare

Un val de aer extrem de cald se întinde peste România pentru următoarele cinci zile. În sudul ţării, termomentrele vor arăta ca-n nordul Africii, 40 de grade Celsius la umbră şi aproape 60 la soare. Medicii ne recomandă să evităm călătorille prin soare.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 26.07.2021, 20:09

Vezi și

Canicula se instalează încet dar sigur peste ţară. De mâine aerul va deveni cu adevărat irespirabil. Dacă astăzi tempraturile resimţite au fost de 40 de grade în următoarele zile vor ajunge la 60 de grade Celsius.

Elena Mateescu, director ANM: De mâine, temperaturile vor fi în creştere 37, 38 de grade Celsius. De miercuri şi până sâmbătă, 39, posibil izolat chiar şi 40 în extremitatea sudică. Este posibil să vorbim despre cel mai lung interval de caniculă din această vară.

Alexandra Marin, reporter Observator: Luna acesta este considerată a fi în top 3 cele mai călduroase luni Iulie din ultimii 60 de ani. În România, nu s-a mai atins valoarea de 40 de grade celsius la umbră din iulie 2007. La soare, în schimb, în mijlocul oraşului, corpul nostru poate resimţi până la 60 de grade Celsius.

Cum facem față în perioade de caniculă. Sfaturile specialiștilor

Pe acelaşi subiect

Specialiştii ne recomandă să evităm să stăm afară mai ales în timpul prânzului, să avem tot timpul apă la noi şi să nu mâncăm alimente hipercalorice.

Alis Grasu, manager ambulanţă: În perioada 11:00 - 18:00 să nu parcurgă distanţe mari în căldura de afară, să nu facă efort fizic, sport, iar când pleacă de acasă să se îmbrace corespunzător vremii: haine ample, lejere, vaporoase. Să poarte pălărie, şapcă sau umbrelă de soare. Să poarte ochelari de soare care chiar să protejeze, nu doar din motive estetice.

Atenţionarea cod galben de caniculă vizează aproape toată ţara, mai puţin zonele de munte, şi va fi în vigoare cinci zile, până la finalul lunii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Vreme ca în Africa în România, aerul va deveni aproape irespirabil. Temperaturi resimțite de 60° Celsius, la soare