Antena Meniu Search
x

Vremea 1 - 14 iulie 2019. De miercuri, schimbare importantă în termometre

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toate regiunile ţării. Potrivit specialiştilor, în intervalul 1 - 14 iulie, temperaturile vor fi ridicate, de peste 30 de grade Celsius. 

Vremea 1 - 14 iulie 2019. Canicula loveşte România
Vremea 1 - 14 iulie 2019. De miercuri, schimbare importantă în termometre - Facebook

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toate regiunile ţării. Potrivit specialiştilor, în intervalul 1 - 14 iulie, temperaturile vor fi ridicate, de peste 30 de grade Celsius. 

Vremea va fi călduroasă în primele zile ale intervalului de prognoză, local caniculară în orele amiezilor, cu medii ale temperaturilor maxime ce vor atinge 37 de grade Celsius în după-amiaza zilei de 2 iulie.

Va urma o răcorire, ce va determina scăderea temperaturii aerului spre o valoare medie diurnă de 30...31 de grade Celsius, ce se va menține relativ constantă în intervalul 4 – 14 iulie.

Vremea în Banat

În primele două zile ale intervalului de prognoză vremea se va încălzi, devenind caniculară la amiază, iar media regională a temperaturilor maxime va crește până în jurul a 36 de grade, pe data de 2 iulie. Va urma o răcorire, care va face ca în intervalul 4 – 14 iulie media maximelor termice să se încadreze, în general, între 29 și 31 de grade, caracterizând o vreme apropiată de normal din punct de vedere termic.

Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, media fiind în creștere în primele nopți, spre 18...19 grade pe 2 și 3 iulie, apoi va scădea și se va situa în jurul a 16 grade pînă la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză.

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala cu precădere după data de 9 iulie, iar în restul intervalului doar pe arii restrânse vor fi averse.

Prognoza meteo în Crişana

Intervalul de prognoză va debuta cu vreme călduroasă, local caniculară în orele amiezilor, iar media temperaturilor maxime la scara întregii regiuni va atinge o valoare în jurul a 35 de grade. Pe 3 iulie vremea se va răcori, astfel încât, între 4 și 14 iulie, media maximelor va fi de 28...30 de grade. Regimul termic nocturn va marca o creștere la începutul intervalului, când se vor înregistra minime nocturne de 17...18 grade, în medie, iar după data de 4 iulie până la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză vor fi temperaturi minime de 14...15 grade.

Temporar vor fi manifestări ale instabilității atmosferice, mai frecvente și pe arii mai extinse în intervalul 9 – 13 iulie.

Vremea în Transilvania

Vremea se va încălzi la începutul primei săptămâni a intervalului de prognoză, devenind călduroasă, caniculară îndeosebi în după-amiaza zilei de 2 iulie, când media maximelor diurne va atinge 35...36 de grade. Ulterior, regimul temperaturii aerului va marca o scădere și va fi caracterizat de valori medii în jurul a 28 de grade, în intervalul 4 – 14 iulie, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic. Media minimelor termice va fi de 16 grade în dimineața zilei de 3 iulie, apoi se va situa între 12 și 14 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala cu precădere între 3 și 5 iulie și, din nou, în intervalul 9-14 iulie.

Prognoza meteo în Maramureş

Media regională a temperaturilor diurne va caracteriza o vreme călduroasă în primele două zile, izolat caniculară în după-amiaza zilei de 2 iulie, când se vor atinge 34...35 de grade. Pe 3 iulie vremea se va răcori, devenind normală sub aspect termic, caracteristică ce se va menține până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză, cu valori diurne de 27...28 de grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare, cele mai ridicate medii vor fi în primele dimineți, când nu vor coborî sub 17 grade, iar cele mai scăzute se vor înregistra între 4 și 14 iulie, când se vor atinge 13...14 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice, cu o probabilitate mai mare pe 2 iulie și, din nou, după data de 9 iulie.

Vremea în Moldova

După primele două zile caniculare, caracterizate de maxime termice a căror medie va atinge 35...36 de grade, vremea se va răcori, astfel încât între 4 și 14 iulie regimul termic va fi apropiat de cel normal, concretizat printr-o valoare mediată la scara întregii regiuni de aproximativ 28 de grade. Media temperaturilor minime va avea o evoluție similară, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, pe 2 și 3 iulie, iar cele mai scăzute valori, de 15...16 grade, se vor înregistra în intervalul 4 – 14 iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare spre jumătatea primei săptămâni și, din nou, după 9 iulie

Prognoza meteo în Dobrogea

Prima săptămână de prognoză va debuta cu vreme călduroasă, media regională a maximelor diurne va atinge 34 de grade în după-amiaza zilei de 2 iulie, dar ulterior vremea se va răcori, devenind apropiată de normal din punct de vedere termic. Asttfel, în intervalul 4 – 14 iulie, regimul termic se va menține constant și va fi caracterizat printr-o valoare medie a temperaturilor diurne de aproximativ 28 de grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa în jurul a 19 grade, marcând o scădere față de media de 21 de grade din dimineața zilei de 3 iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare între 3 și 5 iulie, iar în restul intervalului de prognoză doar pe arii restrânse vor fi ploi trecătoare.

Vremea în Muntenia

Vremea va fi călduroasă în primele zile ale intervalului de prognoză, local caniculară în orele amiezilor, cu medii ale temperaturilor maxime ce vor atinge 37 de grade în după-amiaza zilei de 2 iulie. Va urma o răcorire a vremii, ce va determina scăderea temperaturii aerului spre o valoare medie diurnă de 30...31 de grade, ce se va menține relativ constantă pe tot parcursul intervalului 4 – 14 iulie. Variațiile temperaturilor minime vor fi similare cu cele ale maximelor, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade și se va înregistra la începutul intervalului, iar apoi temperaturile nocturne vor fi caracterizate de o valoare medie situată în jurul a 17 grade, ce se va menține constantă până la finalul celei de a doua săptămâni. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului, respectiv între 3 și 5 iulie și, din nou, după data de 10 iulie.

Prognoza meteo Oltenia

Vremea va fi local caniculară la amiază în primele zile, când se vor atinge medii termice diurne de până la 37 de grade (pe data de 2 iulie), apoi se va răcori, astfel încât, în intervalul 4 – 14 iulie, regimul temperaturii aerului nu va mai avea variații semnificative și se va concretiza prin valori situate, în general, între 29 și 31 de grade, caracterizând o vreme apropiată de normal din punct de vedere termic. Media temperaturilor minime va avea o evoluție similară, cea mai ridicată valoare medie va fi de 19 grade și se va înregistra în dimineața zilei de 3 iulie, apoi vor fi temperaturi nocturne de aproximativ 17 grade, în medie. Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe arii mai extinse în zilele de 3, 4 și 5 iulie și, ulterior, între 10 și 13 iulie.

Vremea la munte

Valorile termice maxime vor fi ridicate la începutul primei săptămâni a intervalului de prognoză, când se va consemna o medie de 26…27 de grade, apoi temperaturile diurne vor marca o scădere și, între 4 și 14 iulie, se vor situa în mod constant în jurul unei valori de 18 grade. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 10 grade, în medie, exceptând primele nopți ale intervalului, când nu vor scădea sub o valoare medie în jurul a 16 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse acestea se vor semnala în intervalele 3 – 5 iulie și, respectiv, 10 – 14 iulie, potrivit ANM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 1 - 14 iulie 2019. De miercuri, schimbare importantă în termometre