Antena Meniu Search
x

Vremea 12 octombrie - 9 noiembrie 2020. De duminică se încălzește în toată țara, luni revin ploile în vest, centru și nord

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 12 octombrie - 9 noiembrie 2020. Meteorologii anunță că temperaturile cresc de duminică în toată țara, însă luni revin ploile, mai întâi în vest, centru, nord.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.10.2020, 11:07

  • ANM a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni.
  • Meteorologii anunță vreme mai caldă în sud și sud-est, pe toată perioada de prognoză.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Vremea se îndreaptă de duminică în majoritatea zonelor țării.

Potrivit meteorologilor, valorile în termometre vor urca spre maxime de 24...25 grade Celsius.

De luni, însă, revin ploile și vijeliile. Mai întâi în vest, centru, nord, iar spre mijlocul săptămânii viitoare și în restul zonelor.

ANM anunță valori maxime în jurul a 20 de grade Celsius.

Potrivit prognozei pe patru săptămâni, fenomenul predominant în acest interval va fi ceața.

Prognoza meteo 12 – 19 octombrie 2020

În săptămâna 12 – 19 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în jumătatea estică a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, la munte și local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 19 – 26 octombrie 2020

În perioada 19 – 26 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendință ușor deficitară, local, în sud- vest.

Prognoza meteo 26 octombrie – 2 noiembrie 2020

În perioada 26 octombrie – 2 noiembrie, temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi ușor deficitar în regiunile vestice, sud-vestice și local în centru și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Vremea 2 – 9 noiembrie 2020

În săptămâna 2 – 9 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile sudice.

Articol realizat cu ajutorul informațiilor oferite de Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 12 octombrie - 9 noiembrie 2020. De duminică se încălzește în toată țara, luni revin ploile în vest, centru și nord