Antena Meniu Search
x

Vremea 13 decembrie. Prognoza meteo anunţă venirea frigului

Vremea pe 13 decembrie nu suferă modificări mari faţă de ziua precedentă, temperaturile fiind normale pentru această perioadă. Prognoza meteo anunţă însă o schimbare de vineri, când temperaturile încep să scadă, înaintea unui weekend geros. În Bucureşti, joi, vor fi 5 grade maximum.

Vremea pe 13 decembrie nu suferă modificări mari faţă de ziua precedentă, temperaturile fiind normale pentru această perioadă. Prognoza meteo anunţă însă o schimbare de vineri, când temperaturile încep să scadă, înaintea unui weekend geros. În Bucureşti, joi, vor fi 5 grade maximum.

Noaptea de miercuri spre joi: Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, dar numai pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe îndeosebi în zonele de munte şi în jumătatea de nord a Moldovei. În celelalte regiuni cerul va deveni variabil spre parţial noros şi doar cu totul izolat în primele ore vor mai fi posibile precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii pentru formarea poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în zona montană înaltă şi în extremitatea de nord-est a teritoriului. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -9 şi -1 grad.

Vremea 13 decembrie în ţară

Joi, vremea e neschimbată faţă de ziua precedentă, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. În sudul ţării cerul va fi variabil, dar mai ales în primele ore şi noaptea, pe arii restrânse va fi nebulozitate joasă, în timp ce în restul teritoriului înnorările vor persista în cea mai mare parte a intervalului. Vor fi precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare, local în nordul şi centrul Moldovei, precum şi în zonele de munte şi izolat în Maramureş, Transilvania, Crişana şi Banat.

Pe acelaşi subiect

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în extremitatea de nord-est şi pe crestele montane. Potrivit ANM, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade, iar minimele, în general, între şi -10 şi -2 grade. În zonele joase de relief, îndeosebi dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte la valori de regim distinct anticiclonic, adică mai mari decât cea normală.

Harta de la ANM cu vremea pe 13 decembrie

De vineri se răceşte

Vineri, valorile termice vor fi în continuare apropiate de mediile multianuale. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul şi nord-estul ţării unde izolat va mai ninge slab. Seara şi noaptea cerul se va înnora treptat în toate regiunile şi se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, pe arii relativ extinse în jumătatea de sud-vest a ţării şi doar izolat posibil în rest. Pe suprafeţe mici, cu o probabilitate mai ridicată în Banat, sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei se va produce polei. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în sud-vestul şi sudul teritoriului, precum şi în zona de munte, cu viteze ce vor depăşi la rafală, local, 65...70 km/h în sudul Banatului şi în zona montană aferentă şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Prognoza meteo anunţă că temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 şi 2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

Prognoza meteo în Bucureşti pe 13 decembrie

Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, dar mai ales în primele ore ale intervalului şi noaptea va fi nebulozitatea joasă sau ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4...5 grade, iar cea minimă de -4...-3 grade, mai scăzută în zona preorăşenească până în jurul valorii de -7 grade. Presiunea atmosferica va creşte la o valoare mai mare decât cea normală.

Cum va fi luni la munte

Cerul va avea înnorări temporare şi local va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Valorile termice vor fi apropiate de cele din ziua precedentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 13 decembrie. Prognoza meteo anunţă venirea frigului