Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 14 februarie. Temperaturi scăzute în toată țara, din cauza aerului rece de la Polul Nord

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 14 februarie. Vremea se va menține deosebit de rece, iar temperaturile minime vor atinge -14 grade Celsius. Pe timpul nopții sunt așteptate valori termice de până la -18 grade.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 13.02.2021, 18:32

vremea 14 februarie
O femeie traversează un bulevard din centrul Bucureștiului, vineri, 12 februarie 2021. Mai multe regiuni ale României, atât în nordul cât și în sudul țării, au fost afectate din punct de vedere meteorologic de un front de aer rece, ce a provocat scăderea semnificativă a temperaturilor exterioare - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

Vremea în noaptea de sâmbătă spre duminică

Vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări la munte, în nordul și nord-vestul teritoriului și în extemitatea sudică unde pe arii restrânse va ninge slab.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi în prima parte a nopții, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafale vor mai depăși 60...80 km/h, dar temporar și în Moldova, pe litoral și în deltă, în general, cu viteze de 40...50 km/h, spulberând trecător zăpada.

Izolat va fi ceață cu depunere de chiciură.

Vremea duminică 14 februarie

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața în cea mai mare parte a țării, iar noaptea, local în centru, vest și pe arii mai restrânse în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade.

Cerul va avea înnorări și temporar va ninge slab, pe arii restrânse, în centru, nord, nord-est și la munte, iar mai ales în cursul zilei, posibil și în extremitatea sudică și de sud-est.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, unde va mai spulbera zăpada, iar ziua temporar și în regiunile estice și local în cele vestice.

În zonele joase, izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va prezenta înnorări temporare, dar condițiile de fulguială vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -6...-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre -9 grade.

Presiunea atmosferică va fi aproape staționara, la o valoare mai mare decât cea normală.

Vremea la munte 

Deși temperatura aerului va marca o creștere față de intervalul anterior, vremea va fi în continuare geroasă, mai ales noaptea și dimineața, iar la altitudini mari pe tot parcursul intervalului.

Cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse va ninge slab, cu precădere în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali.

Vântul va avea unele intensificări îndeosebi pe creste, unde va mai spulbera zăpada.

Pe văi și în depresiuni vor fi condiții de ceață asociată cu chiciură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 14 februarie. Temperaturi scăzute în toată țara, din cauza aerului rece de la Polul Nord