Antena Meniu Search
x

Vremea 14 noiembrie - 12 decembrie 2022. Vine frigul în România, în unele zone așteptăm primele ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 14 noiembrie - 12 decembrie 2022. Potrivit specialiștilor, de la mijlocul săptămânii viitoare, vremea se va răci în majoritaea zonelor. La munte, la altitudini de peste 1.800 de metri, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

de Redactia Observator

la 11.11.2022, 08:40

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 14 noiembrie - 12 decembrie 2022. Vine iarna în România, de la mijlocul săptămânii viitoare se răcește în toată țara - Observator

ANM a emis vineri, 11 noiembrie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

"De la mijlocul săptămânii viitoare vremea se va rãci în mare parte din țară. Astfel, valorile termice se vor apropia de regimul termic normal al perioadei, dar posibil să avem și temperaturi mai scăzute în nord, nord-est, centru și în regiunile montane. La altitudini de peste 1800 de metri, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla cu intensificãri în zona montanã înaltã, în Moldova, Muntenia şi Dobrogea. Nopțile vor fi din ce în ce mai friguroase, iar spre finalul săptămânii temperaturile minime vor fi preponderent negative în majoritatea zonelor țării", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 14 – 21 noiembrie 2022

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în cele nord-estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în zonele montane.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 21 – 28 noiembrie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând nordul extrem, unde vor fi local deficitare.

Vremea 28 noiembrie – 5 decembrie 2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi deficitar în vest, nord-vest și centru, dar mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 5 - 12 decembrie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea 11 noiembrie în ţară

Vremea se va rãci în sudul şi estul ţãrii, unde cerul va fi mai mult noros şi local va ploua. În celelalte regiuni valorile termice vor scãdea uşor, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala doar izolat, în prima parte a intervalului. La altitudini de peste 1800 m vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, iar pe parcursul zilei, pe alocuri şi la viteze mai mici şi în Moldova, Muntenia şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 grade în estul Transilvaniei şi 11 grade pe litoral. Dimineaţa şi mai ales noaptea, pe suprafeţe mici va fi ceaţã.

Vremea 11 noiembrie în Capitală

Vremea se va rãci, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 6...9 grade.

Vremea 11 noiembrie la munte

Cerul va avea înnorãri şi va ploua local în masivele sudice şi izolat în rest. La altitudini de peste 1800 m vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã. Valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Vremea » Vremea 14 noiembrie - 12 decembrie 2022. Vine frigul în România, în unele zone așteptăm primele ninsori