Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 14 noiembrie 2023. Iar se încălzește afară. Zonele din țară cu până la 20 de grade Celsius

Vremea de mâine 4 noiembrie 2023. În intervalul 13 noiembrie - 14 noiembrie 2023 valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua anterioară şi se vor situa în jurul celor normale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi trecător ploi slabe, izolat în vest, nord-vest şi în centru. La munte, la altitudini mai mari de 1400 m, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali precipitaţiile vor fi  sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 7 şi 15 grade. La începutul intervalului, pe arii restrânse în centru şi izolat în rest va fi ceaţă.

de Redactia Observator

la 13.11.2023, 15:20

Pe 14 noiembrie vremea se va încălzi semnificativ, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale la mijlocul lunii noiembrie. Cerul va fi variabil ziua în sud şi sud-est, iar în restul intervalului şi al regiunilor va avea înnorări.

Va ploua în cea mai mare parte a intervalului, pe arii relativ extinse în vest, nord şi centru, iar seara şi noaptea şi în restul zonelor. În vestul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane aferente, local se vor acumula cantităţi de apă de 10...15 l/mp, şi izolat de peste 25 l/mp.

În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, noaptea, trecător vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua la munte, cu rafale de peste 80...90 km/h pe creste, iar local şi temporar, cu viteze mult mai mici, şi în zonele joase de relief din nord-vest, centru şi sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10...11 grade în zonele depresionare din Maramureş şi estul Transilvaniei şi în jurul a 20 de grade în extremitatea sudică a Olteniei, Munteniei şi Dobrogei, iar minimele vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Valorile termice vor creşte semnificativ, astfel că vremea va deveni deosebit de caldă pentru mijlocul lunii noiembrie. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi se va înnora treptat şi trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 17...19 grade, iar cea minimă de 8...9 grade.

Vremea la munte

Vremea se va încălzi semnificativ, astfel că valorile termice se vor situa peste cele normale la mijlocul lunii noiembrie. Cerul va fi noros şi temporar va ploua pe arii extinse, local mai însemnat cantitativ (peste 15...20 l/mp) în Carpaţii Occidentali. La altitudini de peste 1800 m vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări mai ales pe parcursul zilei, cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăşi 80...90 km/h.

Cum va fi vremea în Europa

În cea mai mare parte a continentului, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii noiembrie, iar în special în sud-vest şi centru temperaturile vor fi cu până la 8...14 grade mai ridicate decât mediile climatologice; astfel, în estul şi în sudul Spaniei maximele termice vor urca până la 25...28 de grade (în Murcia chiar în jurul a 30 de grade), în sudul Franţei se vor atinge 23...25 de grade, iar valori de peste 20 de grade se vor înregistra local şi în Italia şi Peninsula Balcanică.

În sudul şi în sud-estul Europei va predomina o vreme frumoasă, cu cer variabil, dar cu probabilitate mare de ceaţă la începutul zilei în Italia. În restul zonelor vor fi înnorări şi ploi pe arii relativ extinse; în partea centrală se vor acumula cantităţi de apă importante, în special în zona Munţilor Alpi unde la altitudini mari vor fi ninsori sau lapoviţă.

Precipitaţii mixte se vor semnala local în Peninsula Scandinavică şi în nordul Rusiei. Vântul va fi foarte intens pe ţărmurile atlantice, în bazinul Mării Nordului, pe Canalul Mânecii, în nordul Franţei, în Germania şi în sudul Scandinaviei, precum şi în zona Munţilor Alpi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 14 noiembrie 2023. Iar se încălzește afară. Zonele din țară cu până la 20 de grade Celsius