Antena Meniu Search
x

Vremea 15 aprilie. Temperaturi mult prea scăzute pentru această perioadă

În noaptea de miercuri spre joi, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în jumătatea de nord a ţării şi doar izolat în regiunile sudice. Prin cumulare, cantităţile de apă vor putea depăşi local 15 l/mp, îndeosebi în nord-vestul şi centrul teritoriului.

de Monica Palade

la 14.04.2021, 15:28

La munte va ninge, se va depune strat de zăpadă şi, în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăşi 70...80 km/h şi va fi viscol.

În Maramureş şi Transilvania vor fi perioade şi cu lapoviţă şi ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător precipitaţii mixte se vor semnala şi în zonele deluroase din rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud şi sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade.

Vremea 15 aprilie în ţară

Vremea se va menţine deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie în special în ceea ce priveşte regimul termic diurn. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade. Nebulozitatea va fi persistentă în jumătatea nordică a ţării, unde va ploua pe arii extinse şi în general moderat cantitativ (în jurul a 15 l/mp), în timp ce în sudul teritoriului vor fi înnorări temporare şi doar izolat ploi slabe. 

Pe acelaşi subiect

În cursul nopţii în Transilvania şi în Maramureş vor fi perioade şi cu lapoviţă şi ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător şi în zonele deluroase din rest. La munte va ninge, va continua să se depună strat de zăpadă, iar la altitudini mari va fi viscol, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se vor înregistra rafale de vânt de peste 70...80 km/h. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud şi sud-est, până la 60...65 km/h în Oltenia. Presiunea atmosferică va fluctua aproape insesizabil la valori de regim slab ciclonic.

Vremea 15 aprilie în Capitală 

La noapte, cerul va avea înnorări, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 3...4 grade.

Joi, vremea se va menţine rece pe parcursul zilei, când se va înregistra o temperatură maximă în jurul valorii de 13 grade. Cerul va avea înnorări ziua când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată, iar noaptea va deveni variabil. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40...45 km/h. Temperatura minimă va fi de 2...4 grade. Presiunea atmosferică va fi aproape stationara la o valoare sub cea normala.

Vremea 15 aprilie la munte

Vremea se va menţine deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie. Nebulozitatea va fi persistentă, va ninge şi va continua sã se depună strat de zăpadă, iar la altitudini mari va fi viscol, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se vor înregistra rafale de vânt de peste 70...80 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 15 aprilie. Temperaturi mult prea scăzute pentru această perioadă