Antena Meniu Search
x

Vremea, 15 decembrie. Prognoza meteo anunţă ninsori abundende, ploi şi polei

Vremea pe 15 decembrie este rece, cu ninsori abundente în majoritatea regiunilor ţării. Un cod galben a fost emis de meteorologi până duminică. Prognoza meteo anunţă şi polei în sud, după ce ninsorile se transformă în gheaţă. În Bucureşti vor fi maximum 3 grade Celsius. 

Vremea pe 15 decembrie este rece, cu ninsori abundente în majoritatea regiunilor ţării. Un cod galben a fost emis de meteorologi până duminică. Prognoza meteo anunţă şi polei în sud, după ce ninsorile se transformă în gheaţă. În Bucureşti vor fi maximum 3 grade Celsius. 

Noaptea de vineri spre sâmbătă: Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în jumătatea sud-vestică a ţării şi local în rest. Va ninge şi se va depune strat de zăpadă, care va fi mai consistent în Carpaţii Meridionali, Banat şi local în Oltenia. În extremitatea de sud şi sud-est vor fi precipitaţii mixte şi depuneri de polei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 şi 4 grade.

Vremea 15 decembrie în ţară 

Sâmbătă, vremea va fi închisă şi se vor semnala precipitaţii în toate zonele ţării. În Banat, cea mai mare parte a Crişanei, vestul şi sudul Transilvaniei, vestul şi nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali, Occidentali şi de Curbură vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 20...25 l/mp şi izolat 30...40 l/mp. De altfel, meteorologii au emis un cod galben şi un cod portocaliu de ninsori, valabil până duminică.

Pe acelaşi subiect

În Dobrogea, în restul Olteniei şi al Munteniei, iar spre seară şi noaptea în partea de sud şi sud-est a Moldovei, precipitaţiile sub formă de ninsoare şi lapoviţă se vor transforma treptat în ploaie şi local se va produce polei sau gheţuş. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar şi în regiunile sudice şi sud-vestice, cu viteze, în general, de 45...50 km/h. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 70 km/h.

Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra de la valori în jurul a -3 grade în nordul Moldovei şi depresiuni, până la 9 grade în sudul litoralului. Minimele termice se vor situa între -6 şi 6 grade, uşor mai ridicate în zona costieră a Dobrogei. Presiunea atmosferica va scădea uşor.

Harta ANM cu vremea pe 15 decembrie

Duminică va ploua 

Conform ANM, duminică, vremea se va menţine închisă şi vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor ţării. La munte, în Maramureş, Crişana şi Banat va ninge, în Transilvania şi Moldova vor fi precipitaţii mixte, în Oltenia şi Muntenia vor predomina ploile, în timp ce în Dobrogea va ploua. În zona Carpaţilor Meridionali, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 30...40 l/mp. Se va produce polei, local în regiunile estice şi pe arii mai restrânse în rest. Vântul va avea intensificări în Carpaţii Meridionali şi Orientali, cu rafale de peste 60 km/h, viscolind zăpada, iar la cote mai reduse, mai ales ziua, şi în sud-sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade. 

Prognoza meteo în Bucureşti pe 15 decembrie

În Capitală, sâmbătă, vremea va fi închisă şi temporar vor fi precipitaţii, sub formă de lapoviţă sau ninsoare umedă la începutul intervalului apoi ploaie, condiţii în care, în prima parte a zilei se poate forma polei, iar stratul de zăpadă se va topi. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale în general de până la 45...50 km/h. Temperatura aerului va urca uşor şi treptat, de la -1 grad în orele dimineţii până în jurul a 2...3 grade în cursul serii şi al nopţii. Presiunea atmosferica va scădea uşor.

Cum va fi sâmbătă la munte

Vremea va fi închisă, va ninge şi va continua să se depună strat de zăpadă local consistent, cu precădere în jumătatea sudică a Carpaţilor Occidentali, în Carpaţii Meridionali şi în zona Carpaţilor de Curbură. Local se vor cumula 20...25 l/mp şi izolat 30...40 l/mp. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze pe creste de peste 60...70 km/h, unde va fi viscol. Temperatura aerului va creşte uşor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Vremea » Vremea, 15 decembrie. Prognoza meteo anunţă ninsori abundende, ploi şi polei