Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 15 noiembrie 2023. Schimbări de temperatură. Se anunță ploi în mare parte din țară

Vremea de mâine în România. În intervalul 14-15 noiembrie vremea se va încălzi semnificativ, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale la mijlocul lunii noiembrie. Cerul va fi variabil în sud şi sud-est, iar în restul regiunilor va avea înnorări. Va ploua pe arii relativ extinse în vest, nord şi centru şi doar izolat în rest. În nord-vestul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane aferente, izolat se vor acumula cantităţi de apă de 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, cu rafale de peste 80...90 km/h pe creste, iar local şi temporar, cu viteze mult mai mici, şi în zonele joase de relief din nord-vest, centru şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 10...11 grade în zonele depresionare din Maramureş şi estul Transilvaniei şi în jurul a 20 de grade în extremitatea sudică a Olteniei, Munteniei şi Dobrogei.

de Redactia Observator

la 14.11.2023, 15:27

ploaie
Vremea 15 noiembrie 2023. Schimbări de temperatură. Se anunță ploi în mare parte din țară - Shutterstock (arhivă)

Valorile termice, deşi în scădere faţă de intervalul precedent, se vor situa în continuare peste cele specifice la această dată. Vor fi înnorări pe parcursul zilei şi la începutul nopţii în majoritatea regiunilor şi va ploua în Maramureş, Transilvania, Moldova, local în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi pe arii restrânse în Banat şi Crişana. Cerul se va degaja treptat, iar ploile vor fi în restrângere către centrul teritoriului şi izolat în rest.

La munte, ploile pot fi moderate cantitativ, iar îndeosebi la peste 1600 m altitudine, în special seara şi noaptea vor fi ninsori şi lapoviţă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde pe creste se vor depăşi 70...80 km/h, dar local şi temporar şi în sud, centru şi pe suprafeţe mici în vest, cu rafale în general de 45...55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade, iar cele minime între 2 şi 10 grade. Spre sfârşitul intervalului, izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo miercuri 15 noiembrie 2023 București

Pe acelaşi subiect

Valorile termice se vor situa peste cele specifice datei. Cerul va fi noros pe parcursul zilei şi la începutul nopţii, când temporar va ploua slab, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări ziua (rafale în jurul a 45 km/h).

Temperatura maximă, mai scăzută decât în intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 5...7 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre 3 grade.

Vremea de mâine la munte

Vremea se va răci. Cerul va fi noros şi temporar va ploua, izolat însemnat cantitativ (peste 15...20 l/mp). Mai ales la altitudini de peste 1800 m vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe creste, unde rafalele vor depăşi 80...90 km/h.

Cum va fi vremea în Europa

În vestul, centrul şi estul continentului cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar în zonele montane aferente mixte. Pe alocuri vor fi posibile cantităţi însemnate de apă. În restul continentului, cerul va fi variabil, iar aceste fenomene vor fi pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări îndeosebi în nord-vestul, vestul, centrul, în partea central-estică precum şi local în zonele învecinate bazinului Mării Mediterane. Temperaturile vor scădea uşor faţă de intervalul precedent în majoritatea zonelor, excepţie făcând numai extremitatea de sud a Europei unde se vor menţine în continuare ridicate. În zonele mai joase de relief, la începutul şi finalul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 15 noiembrie 2023. Schimbări de temperatură. Se anunță ploi în mare parte din țară