Vremea 16 aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi slabe

De Monica Palade.
Publicat: 15.04.2021, 15:16.
Actualizat: 15.04.2021, 15:16

În noaptea de joi spre vineri, vremea va fi în continuare rece, iar temperaturile minime se vor situa între -2 şi 6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi precipitaţii local în vest, nord şi centru şi izolat în restul teritoriului.

Vremea 16 aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi slabe

Shutterstock

Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zonele montane, mixte în Transilvania şi în Maramureş şi mai ales ploaie în celelalte regiuni. Vântul va avea intensificări temporare la munte, cu rafale de 60...80 km/h la altitudini mari, viscolind sau spulberând zãpada, dar trecător şi cu viteze mai mici si în sud şi sud-est. Pe suprafeţe mici se va produce brumă.

Vremea 16 aprilie în ţară

Vremea va fi rece pentru această perioadă, chiar deosebit de rece în regiunile din vestul, centrul şi nordul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi slabe, mai ales în prima parte a zilei, pe arii restrânse în centru şi sud-est şi izolat în rest.

Citește și:

În zonele montane, local, vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini foarte mari va ninge. Vântul va sufla în general moderat pe parcursul zilei, cu intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăşi 60...70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade, uşor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Pe suprafeţe mici se va forma brumă şi vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va creşte foarte puţin dinspre vest, însă nerevenind la normalul baric.

Vremea 16 aprilie în Capitală

Vremea va fi în continuare rece. Cerul va fi variabil, iar vântul va deveni moderat în a doua parte a intervalului. Temperatura minimă va fi de 1...3 grade.

Vremea va fi rece pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei şi, cu totul trecător, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va avea unele intensificări, cu viteze de până la 35...45 km/h, dar va slăbi în intensitate seara şi noaptea. Temperatura maximă va fi de 13...15 grade, iar cea minimă de 0...2 grade, uşor mai scãzută în zona periurbană, unde vor fi condiţii de brumă.
Presiunea atmosferică va creste uşor, încă la o valoare puţin inferioară celei normale.

Vremea 16 aprilie la munte

Vremea se va menţine deosebit de rece pentru această dată, deşi valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, mai ales în zona Carpaţilor Orientali şi a Carpaţilor Meridionali, unde, pe arii restrânse, vor fi precipitaţii slabe, mixte, iar la altitudini foarte mari va ninge. Vântul va avea intensificări, mai ales pe creste, unde vor fi viteze de peste 60...70 km/h.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.