Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 17 august 2022. Caniculă în vestul și în sudul țării, temperaturile maxime vor atinge 36 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 17 august 2022.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 15:38

Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor țării, iar în vest și în sud va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade. În zonele montane, în special în Carpații Orientali și în regiunile nordice, estice și centrale, cu precădere după-amiaza și seara, vor fi perioade cu înnorări accentuate, local averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe spații mici. Pe alocuri, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Prognoza meteo București

Vremea va fi călduroasă, disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18...19 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Îndeosebi după-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări accentuate, local averse și descărcări electrice. Pe alocuri, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi pe creste, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Valorile termice vor fi în creștere.

Vremea pe litoral

Vremea se va menține caldă, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza și seara când vor mai fi conditii de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 32 de grade, iar cele minime între 19 și 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 23 și 25 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea 17 august 2022. Caniculă în vestul și în sudul țării, temperaturile maxime vor atinge 36 de grade Celsius